PlayStation 4 meer dan 5,7 miljoen keer verkocht tijdens kerstseizoen

Gaming

Sony heeft met de PlayStation 4 een goede afsluiting van 2015 doorgemaakt. Het bedrijf kondigde vandaag aan dat er tijdens het kerstseizoen (22 november 2015 tot en met 2 januari 2016) meer dan 5,7 miljoen PlayStation 4’s zijn verkocht, wat neerkomt op een totaal van 35,9 miljoen consoles sinds de lancering van de PlayStation 4 eind 2013. Eind november stond dit aantal nog op 30,2 miljoen.

PlayStation 4 populairste console

De console was niet het enige wat er in trek was, want de games voor de PlayStation 4 vlogen gedurende deze periode ook als warme broodjes de winkel uit. Volgens Sony werden er in totaal 35 miljoen games verkocht via winkels en de PlayStation Store. Welke game het populairst was werd door Sony niet bekendgemaakt. Verder is het aantal PlayStation Plus in het afgelopen jaar met 60 procent toegenomen.

In 2016 is er alle voor alle PlayStation 4 gebruikers weer veel om naar uit te kijken. Sony publiceerde gisteren op YouTube een uitgebreide trailer waarin 20 exclusieve games voor de PlayStation 4 zijn te zien. Begin 2016 kunnen we aan de slag met Firewatch (9 februari), Street Fighter V (16 februari), Uncharted 4: A Thief’s End (april), Rachet & Clank (12 april) en No Man’s Sky (juni). Later in het jaar gevolgd door andere toppers zoals Gran Turismo Sport, Dreams en The Last Guardian.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*