PlayStation VR voor PlayStation 4 kan 400 tot 600 euro gaan kosten

Gaming Virtual Reality

De prijs van de PlayStation VR headset moet nog officieel worden aangekondigd, maar na de bekendmaking van de Oculus Rift prijs zijn veel geïnteresseerden toch redelijk verrast. Volgens het onderzoeksbureau SuperData is daar ook een goede reden voor, want zij verwachten dat de vr-bril voor de PlayStation 4 ook tussen de 400 en 600 dollar gaat kosten, een bedrag dat je overigens ook rustig in euro’s kan omzetten met de huidige wisselkoers.

PlayStation VR

De Oculus Rift vr-bril, die volgens de oprichter van het bedrijf voor kostprijs wordt verkocht, is momenteel te bestellen voor 741 euro, inclusief verzendkosten, invoerrechten en btw, terwijl de bril in de Verenigde Staten zonder sales tax is te bestellen voor 599 dollar. Het realiseren van een virtual reality ervaring wordt daardoor vooralsnog een dure aangelegenheid, want de Oculus Rift vereist ook nog eens een prijzige computer met krachtige kaart, zoals de Nvidia GTX 970 of de AMD R9 290.

Het grote verschil is dan ook dat de PlayStation VR headset alleen in combinatie werkt met de PlayStation 4, een console die je vermoedelijk al thuis hebt staan wanneer je interesse hebt in de vr-bril. De prijs van de bril zou zelfs hoger kunnen komen te liggen ten opzichte van een losse PlayStation 4. Sony topman Andrew House zei eerder al dat de PlayStation VR wordt geprijsd als een nieuw gameplatform. Mocht hij hier verwijzen naar een traditionele console, zoals bijvoorbeeld een Xbox One, Wii U of Playtation 4, dan ligt een prijs van 300 tot 400 euro al snel voor de hand.

Sony kondigde in het laatste kwartaal van 2015 aan dat de PlayStation VR in de eerste helft van 2016 op de markt wordt gebracht, maar een concrete releasedatum is nog altijd niet bekendgemaakt. Tijdens de CES-presentatie van Sony werd er ook niet gesproken over de vr-bril. SuperData verwacht dat Sony in 2016 ongeveer 1,9 miljoen PlayStation VR-brillen kan verkopen, hoewel dat grotendeels zal afhangen van de releasedatum van de vr-bril.

[sc:adsense-tekst ]

3 Reacties

 1. FF wachten en in China bestellen/kopen,…dat scheelt heel veel,….dan kost t hooguit 100 euri.

  Reageer
 2. Wat een flauwekul waar halen ze die prijzen vandaan van de maan of wat zie 1 ding gebeuren VR zal Falen alleen al Door die prijzen zal ik er nooit 1 gaan kopen had gedacht 299 tot 349 voor ps vr en 399 tot 449 oculus rift maar blijkbaar moet ik wachten tot ps5 en oculus rift 3 voor redelijke prijzen jagen gamers weg maar dat is mijn mening

  Reageer
  • Nieuwe technologie is altijd prijzig. Je zal er heus nog wel eentje gaan kopen ooit, alleen zul je met jouw budget inderdaad geen early adopter kunnen zijn. Ik reserveer zelf zo’n €750 voor de PS VR, dan valt het hopelijk nog mee ook en hou ik wat geld over voor launch titles.

   Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*