Deze geruchten over de PlayStation 5 (PS5) doen ons watertanden

Gaming

In een bericht op Pastebin heeft een naar eigen zeggen ‘kleine ontwikkelaar uit de EU’ in de afgelopen acht maanden gewerkt aan een AAA-game die in 2020 verschijnt voor de PlayStation 5. De ontwikkelaar deelde enkele details over de hardware van de PS5, waarvan Sony er al een aantal heeft bevestigd, de tweede generatie PlayStation VR en de (exclusieve) games die voor de console zullen verschijnen.

PlayStation 5

Het bericht werd begin december 2018 gepubliceerd en destijds suggereerde de bron dat er in het tweede kwartaal een kleine onthulling zal plaatsvinden. Dat blijkt te kloppen, want PS5-systeemarchitect Mark Cerny heeft in een interview met Wired enkele specificaties en functies van de nieuwe console bekendgemaakt. De PlayStation 5 blijkt, zoals in het bericht werd gesuggereerd, backwards compatibel te zijn met de PS4, te worden aangedreven door een 8-core AMD Ryzen-cpu van de derde generatie in combinatie met een AMD Navi-gpu (14 teraflops), flashopslag te gebruiken en ondersteuning te bieden voor 8K-upscaling en ray tracing.

→ Lees ook: Sony spreekt voor het eerst uitgebreid over PlayStation 5 (PS5)

Volgens de ontwikkelaar wordt de PS5 in maart 2020 of november 2020 uitgebracht, echter heeft Sony inmiddels verklaard dat de lancering niet in de eerste helft van 2020 zal plaatsvinden. De DualShock 5 krijgt naar verluidt een ingebouwde camera voor virtual reality, meer analoge precisie voor shooters en een analoog trackpad. Sony zou hebben gekozen voor 24GB GDDR6 voor games, 4GB DDR4 voor het besturingssysteem en een 2TB harde schijf in combinatie met flashgeheugen. De PlayStation 5 krijgt een prijskaartje van 499 dollar en dat komt in Europa vermoedelijk neer op 499 euro.

De console wordt gelanceerd met een aantal exclusieve games: Gran Turismo 7 (VR), PlayerUnknown’s Battleground 4K, Last of Us 2 Remaster, Ghost of Tsushima Remaster en nog twee tot drie andere AAA- en PSVR 2-games; Horizon 2 staat gepland voor 2021. Daarnaast zijn Battlefield Bad Company 3, Harry Potter, Grand Theft Auto VI en Assassin’s Creed in ontwikkeling voor de nieuwe generatie consoles. Sony zou willen proberen om GTA VI een maand lang exclusief beschikbaar te maken voor de PS5.

PlayStation VR 2

Sony werkt ook aan een tweede generatie PlayStation VR-headset met een resolutie van 2560 x 1440 pixels, een groter gezichtsveld en een prijs van 249 euro. De headset werkt ditmaal draadloos en heeft een accuduur van 4 tot 5 uur, waardoor er geen kabels nodig zijn. Bovendien moeten er ditmaal veel meer AAA-games voor het platform verschijnen.

Ten slotte wordt er melding gemaakt van een PlayStation Plus Premium-abonnement. Abonnees krijgen hiermee vroegtijdig toegang tot games en kunnen onder andere privé servers creëren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*