Sony: PlayStation 5 (PS5) krijgt aantrekkelijke adviesprijs

Gaming

Sony deelde deze week voor het eerst enkele specificaties van zijn volgende PlayStation-console, die vermoedelijk in 2020 of 2021 zijn debuut zal maken als de PlayStation 5 (PS5). In een interview met Wired bracht PS5-systeemarchitect Mark Cerny onder andere naar buiten dat de console backwards compatibel is met de PlayStation 4. Over de prijs van het systeem werd nog niet gesproken, hoewel Sony suggereert dat de PS5 tegen een aantrekkelijke prijs zal worden aangeboden.

Prijs PlayStation 5

Het onderwerp kwam niet in het interview naar voren, maar Wired-journalist Peter Rubin heeft de prijs met Cerny besproken en deelde deze uitwisseling op Twitter. Cerny was terughoudend om te veel over het onderwerp te zeggen, maar hij verklaarde wel dat het systeem wordt gelanceerd met een ‘aantrekkelijk’ prijskaartje. “Ik geloof dat we in staat zullen zijn om de PS5 uit te brengen tegen een adviesprijs die aantrekkelijk zal zijn voor gamers in het licht van zijn geavanceerde functies”, aldus Cerny.

De verwijzing naar de geavanceerde functies van de console lijkt een hint te zijn dat de PlayStation 5 niet goedkoop zal zijn, want we weten al dat Sony de nieuwe console met sterk verbeterde hardware gaat lanceren. Onder de motorkap is er gekozen voor een AMD Ryzen-cpu van de derde generatie in combinatie met een Radeon Navi-gpu. Daarnaast is er ondersteuning voor 8K, ray tracing en korte laadtijden dankzij het gebruik van razendsnelle opslag.

→ Lees ook: Sony spreekt voor het eerst uitgebreid over PlayStation 5 (PS5)

De PlayStation 4 werd in 2013 gelanceerd met relatief langzame hardware, waaronder de Jaguar-cores die eigenlijk waren ontwikkeld voor mobiele apparaten. Sony wilde na de geflopte lancering van de PlayStation 3 voorkomen dat de PlayStation 4 ten tijde van de release meer dan 400 euro zou kosten. Het is onze ogen echter aannemelijk dat de PS5 gezien de gebruikte hardware een hoger prijskaartje krijgt.

Wanneer de lancering van de PS5 zal plaatsvinden is nog onbekend. De verwachting is dat de introductie in 2020 of 2021 zal plaatsvinden. Cerny maakte in het interview met Wired duidelijk dat de console dit jaar niet zal verschijnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*