‘Schrappen PlayStation Experience staat los van komst PlayStation 5’

Gaming

Sony kondigde vorige week aan dat er dit jaar geen PlayStation Experience zal plaatsvinden. Dit evenement werd doorgaans in december gehouden om aan de wereld te tonen wat er in het volgende jaar zou uitkomen. Het bedrijf had een paar redenen waarom dat dit jaar niet gebeurt, maar ook werd er onmiddellijk gesuggereerd dat dit te maken zou hebben met de komst van de PlayStation 5.

PlayStation 5

Volgens Michel Pachter is het echter niets meer dan een storm in een glas water en heeft het schrappen van het evenement niks te maken met de introductie van de PlayStation 5. In gesprek met GamingBolt legt hij uit dat het simpelweg een manier is om geld te besparen op de lange termijn. “Ik weet zeker dat het een kostenbesparende zet is. Ze besloten waarschijnlijk dat de kosten niet de voordelen waard waren die ze kregen. Nee, ik denk niet dat het gerelateerd is aan de lancering van de PlayStation 5”, aldus Pachter.

In de afgelopen jaren hebben we enkele indrukkende games gezien tijdens de PlayStation Experience, waaronder de onthullingen van The Last of Us: Part II en Marvel vs. Capcom Infinite. Vorig jaar voerde Sony overigens al een grote verandering door. Het evenement was namelijk niet langer een grote persconferentie, maar een gesprek met ontwikkelaars op het podium over games die destijds in ontwikkeling waren. Veel grote titels werden er vorig jaar dan ook niet aangekondigd.

Sony heeft voor 2019 weinig nieuwe exclusieve in de pijnlijn zitten. Alleen Days Gone staat gepland voor volgend jaar, terwijl andere exclusieve als Death Stranding en The Last of Us: Part II nog geen releasedatum hebben gekregen. De verwachting is dat de PlayStation 5 in 2020 wordt gepresenteerd en in 2021 op de markt zal worden gebracht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*