.

‘PlayStation 5 en volgende Xbox zullen backwards compatibel zijn’

Gaming

De PlayStation 4 heeft deze consolegeneratie duidelijk de oorlog van de Xbox One gewonnen. Dat wil echter niet zeggen dat de Xbox One geen voordelen heeft ten opzichte van de PS4, want op het gebied van backwards compatibility kan Sony nog veel leren van Microsoft. Op de console van Microsoft is het bijvoorbeeld mogelijk om Xbox 360- en Xbox-games te spelen, terwijl oude PlayStation-games alleen via de streamingdienst PlayStation Now kunnen worden gespeeld.

In de afgelopen maanden zijn er verschillende geruchten verschenen die suggereerden dat de PlayStation 5 backwards compatibel is en dat is ook iets waar NPD-analist Mat Piscatella mee instemt. Piscatella sprak in een interview met GamingBolt de verwachting uit dat de PlayStation 5 ook PS4-games kan afspelen. “Het zou me verbazen als de PlayStation 5 niet backwards compatibel zal zijn met games voor de PS4 en Sony heeft al een streamingoplossing op de markt met PlayStation Now. Het is niet ondenkbaar dat de PlayStation 5 en de volgende Xbox voor een dergelijke oplossing kiezen, hoewel ik zeker weet dat ze dit op verschillende manieren zullen doen”, aldus de analist.

Lees meer → Xbox heeft alles in huis om PlayStation 5 te verslaan

Onlangs sprak ontwikkelaar Marc-André Jutras de verwachting uit dat beide consoles backwards compatibel zullen zijn. De PlayStation 5 en volgende generatie Xbox worden naar verluidt dit jaar aangekondigd en zullen in de loop van 2020 worden gelanceerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren