.

Ontwikkelaar verwacht dat PlayStation 5 en nieuwe Xbox backwards compatibel zullen zijn

Gaming

De huidige generatie consoles zijn al sinds 2013 beschikbaar en dat betekent dat de PlayStation 5 en een nieuwe Xbox niet veel langer op zich zullen laten wachten. Maar in tegenstelling tot eerdere generaties hoeven gamers ditmaal vermoedelijk geen afscheid te nemen van hun huidige games. Microsoft maakt het met de Xbox One al mogelijk om verschillende Xbox- en Xbox 360-games te draaien, terwijl enkele PlayStation 3-games speelbaar zijn via Sony’s streamingdienst PlayStation Now.

Oude games blijven speelbaar

Met de volgende generatie consoles kunnen we mogelijk een verandering gaan zien. Marc-Andre Jutras, die in het verleden werkte voor Activision en Ubisoft, sprak onlangs met GamingBolt over de ondersteuning van backwards compatibility op de nieuwe systemen en hij gelooft dat het een belangrijke functie gaat worden.

“Ik denk dat Sony het met de PlayStation zal doen”, aldus Jutras. “Ik weet het, was het de Xbox 360 waar ze een lijst met originele Xbox-games hadden die speelbaar waren? Moesten ze deze game per game goedkeuren? Ik denk dat dat een rare oplossing was, en ik hoop dat het niet opnieuw zo zal werken. Ik geef de voorkeur aan een emulator die alle games van een console kan draaien, zelfs met kleine bugs en glitches, in plaats van te zeggen dat ik 50 games bezit en er slechts vier kan spelen omdat de andere nog niet zijn goedgekeurd.”

De meeste bedrijven geven liever de voorkeur aan een volledig nieuwe ervaring, maar Jutras is van mening dat de toegang tot populaire games van de vorige generatie een groot verschil kan maken. “Ik vind het niet leuk dat de Switch niet backwards compatibel is, maar toen ze de Wii U op de markt brachten, werkte elke Wii-game zonder problemen. Dat zou de manier moeten zijn om het te doen. Want een nieuwe console komt zonder userbase en games, dus je hebt ontwikkelaars nodig om games te maken zodat gamers een console kopen. Het is het welbekende kip-ei-verhaal.”

Sony heeft voor de PlayStation 4 slechts een aantal remasters van populaire PlayStation 3-games uitgebracht, echter hoopt Jutras dat de PlayStation 5 daar verandering in gaat brengen. “Wat ik wil van de PlayStation 5 is dat Sony een aantal geweldige exclusieve games maakt, ik bedoel, ik heb een PS4 gekocht omdat Bloodborne daarvoor beschikbaar is, waardoor ze een sale hebben gecreëerd met een enkele exclusieve game. En ik denk dat Microsoft op dat gebied is achtergebleven, hoewel ik op basis van het aantal overgenomen ontwikkelaars vermoed dat het bedrijf heeft ontdekt dat je exclusieve games nodig hebt om consoles te verkopen, en ze moeten bovendien ook goed zijn. Ik heb daarom goede hoop dat Sony en Microsoft met de volgende generatie consoles weer een aantal geweldige exclusieve games zullen ontwikkelen. Microsoft weet daarnaast dat het belangrijk is om oude games speelbaar te houden. Als ik 100 Xbox 360- en Xbox One-games bezit, die ook speelbaar zijn op de volgende Xbox, dan is het veel aannemelijk om een nieuwe Xbox te kopen dan een ander systeem.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren