Nintendo Classic Mini: NES vanaf 29 juni weer te koop

Gaming

Nintendo maakte vorig jaar al bekend dat het zijn Classic Mini: NES in de zomer van 2018 opnieuw zou uitbrengen en vandaag hebben we een releasedatum gekregen. Op 29 juni keert de Nintendo Classic Mini: NES weer terug in de winkels. De console werd oorspronkelijk op de markt gebracht als een limited edition, maar vanwege de enorme vraag en het te kleine aanbod was het bijna onmogelijk om je hand te leggen op de console.

Nintendo Classic Mini: NES

Het bedrijf introduceerde vorig jaar ook nog de Classic Mini: SNES en bevestigde dat iedereen die de kans heeft gemist om de Classic Mini: NES te kopen, in de zomer van dit jaar nogmaals de kans krijgt. Op dit moment is de console alleen nog te verkrijgen via sites als Marktplaats en eBay, waar de prijzen doorgaans aanzienlijk hoger ligger dan de originele prijs van 69 euro.

Update: het is op dit moment bij Bol.com en NedGame mogelijk om een pre-order te plaatsen voor 69 euro en de console wordt op de dag van release gratis bij je thuis geleverd.

De Classic Mini: NES is identiek aan de versie die in 2016 op de markt werd gebracht. Het pakket bestaat uit de miniversie van de NES, een controller en usb-kabel. Er wordt geen stroomadapter meegeleverd, echter kun je de meeste usb-opladers gebruiken. Nintendo heeft 30 games aan de console toegevoegd, waaronder Super Mario Bros, The Legend of Zelda, Metroid, Donkey Kong, Pac-Man en Kirby’s Adventure. Mocht je automatisch op de hoogte willen blijven, zorg dan dat je je inschrijft op de site van een van de aanbieders: Media MarktBart SmitIntertoysBol.com en Coolblue.nl.

Het is nog onbekend hoeveel exemplaren Nintendo gaat produceren. Volgens het bedrijf zijn er tot op heden 2,3 miljoen exemplaren verkocht. Nintendo heeft meer exemplaren van de Classic Mini: SNES geproduceerd en dit model is momenteel overal uit voorraad leverbaar. Uit een teardown is gebleken dat de Classic Mini: NES wordt aangedreven door een Allwinner R16-soc met vier Cortex A7-cores en een Mali-400MP2-gpu in combinatie met 256MB RAM. Het is bovendien mogelijk om extra games op de console te installeren via een omweg.

Het is nog onbekend of Nintendo plannen heeft om nog nieuwe Classic Mini op de markt te brengen van bijvoorbeeld de N64 of Game Boy.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*