.

Nintendo Classic Mini: NES komt terug, SNES-productie eindigt niet in 2017

Gaming

De Nintendo Classic Mini: NES komt terug. Het Japanse bedrijf maakte eerder deze week bekend dat de miniversie van de NES volgende zomer opnieuw in de verkoop gaat om iedereen een kans te geven om de iconische console alsnog aan te schaffen.

Nintendo Classic Mini: NES

De terugkeer van de Classic Mini: NES is goed nieuws voor fans die niet de hoofdprijs willen betalen op sites als eBay of Markplaats. Nintendo was oorspronkelijk van plan om de console slecht voor een korte periode te produceren, echter heeft de voortdurende vraag naar de Classic Mini: NES het bedrijf van gedachte laten veranderen. Een releasedatum heeft Nintendo nog niet bekendgemaakt, maar op een later moment zal er meer informatie over de release worden vrijgegeven.

Nintendo Classic Mini: SNES

Nintendo bevestigde ook dat het van plan is om meer exemplaren van Classic Mini: SNES te produceren, dan oorspronkelijk werd gepland. “Fans hebben hun ongebreidelde enthousiasme voor deze Classic Edition-systemen laten zien, en Nintendo zal daarom meer consoles op de winkelplanken zetten”, aldus Nintendo.

Reggie Fils-Aime, de topman van Nintendo Amerika, zei eerder deze week in een interview dat de Classic Mini: SNES beter beschikbaar zal zijn dan zijn voorganger. “Ik zou je sterk willen verzoeken om de Classic Mini: SNES niet op een van de veilingsites te kopen voor meer dan de adviesprijs”, vertelde hij aan de Financial Times en hij voegde eraan toe dat de productie drastisch is opgeschroefd.

Nintendo heeft beloofd dat het een significant groter aantal exemplaren van de Classic Mini: SNES gaat produceren in vergelijking met NES. Desalniettemin zijn alle pre-orders inmiddels uitverkocht en weten winkels niet wanneer er een nieuwe levering wordt verwacht. Bovendien zei het bedrijf dat de console alleen tot eind 2017 zou worden geproduceerd, echter is Nintendo teruggekomen op dat besluit. De Classic Mini: SNES zal daarom ook in 2018 worden geleverd.

De Nintendo Classic Mini: SNES bevat 21 klassiekers, waaronder Super Mario World, The Legend of Zelda: A Link tot he Past, Star Fox 2 en Super Metroid. De lancering zal op 29 september plaatsvinden en de console wordt in Nederland tussen de 80 en 100 euro aangeboden.

Winkel  Levertijd  Prijs
Bart Smit Binnenkort € 89,99
MediaMarkt Binnenkort € 89,99
Intertoys Binnenkort € 89,99
Bol.com Binnenkort € 89,99
Wehkamp Binnenkort € 99,99
Coolblue Binnenkort € 99,99
NedGame Binnenkort € 99,99

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren