Twee nieuwe Xbox-consoles op komst

Gaming

Microsoft maakte vorige maand op de E3 bekend dat het werkt aan de volgende generatie Xbox en volgens een nieuw gerucht zullen er meerdere varianten van de nieuwe console verschijnen. Microsoft-insider Paul Thurrott claimt dat het bedrijf van plan is om een reguliere console en een kastje om games via de cloud te streamen op de markt te brengen.

Volgende generatie Xbox-consoles

De traditionele console is qua functionaliteit vergelijkbaar met alle Xbox-consoles die tot op heden zijn verschenen. De software wordt lokaal gedraaid op het systeem en je kan daardoor ook zonder internetverbinding je favoriete games spelen. Koop je liever alles games fysiek, dan zul je deze optie ook hebben met de volgende generatie Xbox. De ontwikkeling van de console bevindt zich nog in een vroege fase en er is daardoor weinig informatie beschikbaar over de specificaties van het apparaat.

Thurrott zegt daarnaast steeds meer te horen over een tweede Xbox-apparaat. Het zou gaan om een streamingbox die is ontworpen om te werken met het nieuwe streamingplatform van het bedrijf, codenaam Scarlett Cloud. Deze onaangekondigde dienst is in 2013 al achter gesloten deuren aan medewerkers getoond, maar dit keer heeft Microsoft een plan om het naar de markt te brengen.

De streamingbox is nog steeds voorzien van de nodige hardware, omdat het verschillende taken moet kunnen afhandelen, zoals controllerinvoer, beeldverwerking en collision detection. Een deel van de game wordt bovendien lokaal gedraaid, terwijl de rest wordt ingevuld door een server van Microsoft. Het bedrijf hoopt hiermee lag tot een minimum te beperken en de ervaring te verbeteren. Het nadeel hiervan is dat er meer hardware nodig is, waardoor de streamingbox duurder is dan andere soortgelijke producten. De console zal desondanks nog steeds aanzienlijk minder kosten dan een traditionele console. Beide consoles zullen overigens alle Scarlett-games kunnen draaien, waardoor er geen verwarring zal ontstaan.

Microsoft verdient doorgaans niet veel met de verkoop van hardware, maar doet dat wel met diensten als Xbox Live, Xbox Game pass en de verkoop van games. Het bedrijf hoopt met deze streamingbox een nieuwe doelgroep aan te spreken, die af en toe de beste games willen spelen, maar niet de hoofdprijs willen betalen voor een nieuwe console.

De twee nieuwe Xbox-consoles worden in 2020 verwacht.


Als Amazon-Partner verdient TechTastic aan het kwalificeren van aankopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren