Nexus 5X en 6P ontvangen Android 7.0 Nougat op 22 augustus

Besturingssystemen

De volgende versie van Google’s mobiele besturingssysteem, Android 7.0 Nougat, wordt naar alle waarschijnlijkheid op 22 augustus uitgebracht. De Canadese provider Telus heeft vandaag een lijst vrijgegeven waarop de verwachte releasedatum van Android 7.0 is te zien; de apparaten die in ieder geval de update op deze dag zullen ontvangen zijn de Nexus 5X en Nexus 6P.

Android 7.0 Nougat releasedatum

Vorig jaar bleek de informatie van de provider eveneens te kloppen, toen Google Android 6.0 Marshmallow uitbracht. Daarnaast kondigde LG eerder deze week aan dat het maandag in Korea van start gaat met een previewprogramma voor Android 7.0 Nougat op de LG G5. Het ligt voor de hand dat LG moet wachten op de officiële releasedatum voordat het deze preview vrijgeeft.

Schermafbeelding 2016-08-18 om 20.33.57

Het kan moeilijk een verrassing worden genoemd dat het besturingssysteem klaar is om publiekelijk te worden uitgerold, want Google bracht de eerste developer preview al in maart van dit jaar uit. Recentelijk bracht het bedrijf ook de vijfde en vermoedelijk laatste preview uit met alle definitieve api’s, waardoor ontwikkelaars hun apps voor Android 7.0 bij Google kunnen indienen. Mocht Google inderdaad van plan zijn om Android 7.0 aankomende maandag uit te brengen, dan verwachten we op de dag zelf nog een aankondiging gevolgd door de release van de factory images en OTA-updates voor de recentere Android-apparaten.

Een nieuwe versie van Android betekent traditioneel ook dat er nieuwe telefoons uit de Nexus-serie op komst zijn, hoewel het onwaarschijnlijk is dat deze volgende week gelijktijdig met de release van Nougat worden geïntroduceerd. LG claimt namelijk dat de LG V20 de eerste smartphone wordt die uit de doos draait op Android 7.0 Nougat en we weten inmiddels dat dit toestel op 6 september wordt gepresenteerd. We verwachten dat de HTC Nexus ‘Sailfish’ en ‘Marlin’ ook in september of oktober worden gelanceerd.

De belangrijkste vernieuwingen die Android 7.0 Nougat brengt is de splitscreenmodus, waarmee je twee apps naast elkaar kan draaien, een picture-in-picture modus en een nieuw notificatiesysteem met interactieve notificaties. Google brengt Nougat uit voor de Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player en de Pixel C.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*