LG G5 ontvangt binnen enkele weken Android 7.0 Nougat

Smartphones

Google lanceerde dit jaar een preview van Android 7.0 Nougat, zodat het aankomende besturingssysteem kon worden getest op verschillende apparaten voordat de publieke uitrol van start gaat. Op dit moment kan Android 7.0 worden getest op vrijwel alle recente Nexus-apparaten, Sony Xperia Z3, Sony Xperia X Performance, en nu is ook de LG G5 aan dit lijstje toegevoegd.

LG G5

LG kondigde deze woensdag aan dat het vlaggenschip, de LG G5, de volgende smartphone is waarop Android 7.0 Nougat kan worden uitgeprobeerd. Op moment van schrijven is de update alleen beschikbaar in thuisland Zuid-Korea, maar we vermoeden dat de ROM van deze versie op zeer korte termijn ook zal worden aangeboden op het forum van XDA Developers.

Het preview programma maakt overigens geen deel uit van Google’s Android Program, en deze nieuwe versie komt dan ook standaard met LG’s eigen grafische schil. We verwachten dan ook dat het uiterlijk van de interface niet rigoureus anders zal zijn met deze nieuwe versie van LG UX. LG onthulde nog niet aan welke features er aan de LG UX interface worden toegevoegd met de komst van Android 7.0 Nougat.

Daarnaast liet LG ook weten dat publieke versie van Android 7.0 Nougat binnen een paar weken zal uitgerold naar de LG G5. Overigens zal de G5 niet de enige smartphone zijn van het bedrijf met Android 7.0, want op 6 september wordt de LG V20 aangekondigd als het vlaggenschip voor de tweede helft van het jaar. LG bevestigde onlangs dat dit model uit de doos draait op Android 7.0 Nougat, en gezien het feit dat de G5 en V20 worden aangedreven door de Snapdragon 820-soc is het aannemelijk dat beide versies niet veel van elkaar zullen verschillen wat betreft software.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*