Foto’s tonen HTC Nexus Sailfish & Marlin, beide gespot bij FCC

Smartphones

Er gaan al geruime tijd geruchten dat HTC samen met Google werkt aan twee nieuwe Nexus-telefoons, die we tot op heden kennen de codenamen Sailfish en Marlin. Beide toestellen zijn naar verluidt voorzien van exacte hetzelfde ontwerp en specificaties, afgezien van het schermformaat, resolutie en accucapaciteit. Het doorgaans goed geïnformeerde AndroidPolice publiceerde enkele weken geleden enkele renders die gebaseerd zouden zijn op het echte ontwerp van de nieuwe Nexus-telefoons, en vandaag kan de site zijn eigen beelden bevestigen.

HTC Nexus Sailfish & Marlin

Er zijn namelijk nieuwe foto’s gelekt waarop de door HTC ontwikkelde Nexus Sailfish is te zien. De foto’s tonen de voorkant, achterkant en zijkanten.

Het resultaat is een strak ontwerp met een voorkant van glas en een vrij opvallende achterkant. Het zou gaan om een aluminium behuizing, maar zoals je kan zien op de afbeelding is het bovenste gedeelte van de achterzijde ook nog bedekt glas. Naast de zwarte versie zouden Google en HTC ook een variant met een standaard aluminium achterkant en een witte voorkant willen introduceren. Verder spreekt de site over een “electric blue” versie van de HTC Nexus met een witte voorkant en een glanzend blauw gedeelte aan de achterzijde.

htc nexus sailfish

Het toestel heeft volgens eerdere geruchten een 5-inch amoledscherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. De Sailfish wordt aangedreven door een quad-core Snapdragon-soc, waarbij het nog onduidelijk is of het gaat om de Snapdragon 820 of de 10% snellere S821. HTC prikt daar 4GB LPDDR4-geheugen bij. Gebruikers kunnen kiezen voor 32GB of 128GB opslagruimte, helaas zonder de mogelijkheid om het geheugen door middel van een geheugenkaartje uit te breiden. De capaciteit van de accu bedraagt 2770mAh. Aan de achterzijde van de Nexus Sailfish en Marlin vinden we 12-megapixelcamera, terwijl selfies geschoten kunnen worden met de 8-megapixelfrontcam.

nexus2cee_nexuswm_thumb

De HTC Nexus Marlin krijgt een 5,5-inch amoledscherm met een hogere Quad HD-resolutie van 2560 x 1440 pixels en een grotere 3450mAh-accu. Andere features van de Marlin en Sailfish zijn een vingerafdrukscanner aan de achterzijde, speakers aan de onderzijde, Bluetooth 4.2, een USB C-aansluiting en beide toestellen draaien uit de doos natuurlijk op Android 7.0 Nougat.

Daarnaast lijkt een lancering niet ver meer weg te zijn, want de Amerikaanse telecomwaakhond FCC heeft de twee Nexus-telefoons inmiddels goedgekeurd, zo blijkt uit deze documenten [1,2]. Alle interessante informatie wordt nog geheimgehouden door de waakhond, maar het document voor de handleiding toont aan dat het inderdaad gaat om de volgende telefoons uit de Nexus-serie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*