Google wil de Star Trek computer bouwen voor de mensheid

Google

Captain-Jean-Luc-Picard-star-trek-the-next-generation-9406045-1236-1780Google wordt weleens omschreven als de plek van geeks, niet zomaar geeks, nee de geeks die nog steeds dromen over Captain Kirk. Het is dan ook niet vreemd om te zien dat Google werknemers Star Trek vaak gebruiken als metafoor tijdens interviews.

In het verleden heeft het bedrijf al gerefereerd naar Android smartphones als een combinatie tussen een Star Trek tricorder en de USS Enterprise computer. Een veel gehoorde quote is “Onze visie is de Star Trek computer”, echter is dit volgens het bedrijf geen metafoor, maar de werkelijkheid.

Hoofd van het Google Search rank team Amid Singhal zei hierover het volgende: “De Star Trek computer is niet een metafoor die gebruiken om uit te leggen aan anderen wat we aan he bouwen zijn. Het is het ideaal waarop we ons focussen – de ideale versie gemaakt op realistische manier.”

De zoekmachine is en blijft het belangrijkste aspect van Google, en Android wordt vaak gezien als de ader voor de zoekmachine met zijn advertenties en gerelateerde diensten. Binnen Google zou men ook altijd kijken hoe bepaalde dingen in Star Trek werken.

“Het komt vaak voor dat we het over Star Trek hebben. We kunnen bijvoorbeeld zeggen ‘Captain Kirk gebruikte nooit een toetsenbord om een vraag te stellen’. Op die manier wordt het een bepaald ontwerp principe, we zien dat de Star Trek computer bijvoorbeeld voornamelijk werkt met spraakherkenning, als wij dat willen zullen we de grens moeten opzoeken qua spraakherkenning en het begrijpen van de invoer.”

De Star Trek computer verschilt weinig van de manier waarop computers tegenwoordig werken. Zo hoeft de computer niet meer te wachten op de vragen van de gebruiker en kan het automatisch een antwoord geven wanneer de computer denkt dat de gebruiker het nodig is. Dit is ook de reden dat Google actief aan zijn Graph Search engine werkt. Hierdoor weet Google Now de antwoorden op vragen over bekende personen en geeft het niet alleen een webpagina weer met het gerelateerde onderwerp, maar een kaart waarop alle informatie eenvoudig is af te lezen.

“Je zien al kleine dingen van de Star Trek computer op je telefoon. We proberen het nu naar een punt te brengen dat gebruikers het op zijn minst twee keer per dag gebruiken.”

Volgens Singhal zal Google Search in vijf jaar zoveel verder zijn dat het essentieel deel van ons leven is geworden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*