OnePlus werkt aan slimme televisie

Televisies

OnePlus heeft bekendgemaakt dat het werkt aan een eigen slimme televisie. De televisie staat op dit bekend als de OnePlus TV, hoewel communityleden nog kunnen meedenken over de definitieve naam. Volgens OnePlus-ceo Pete Lau zou de televisie al volgend jaar kunnen worden gelanceerd.

OnePlus TV

Het bedrijf heeft zich tot op heden gefocust op het maken van smartphones, hoewel het ook zou hebben overwogen om een smartwatch op de markt te brengen. Daar gaat echter verandering in komen, omdat OnePlus heeft besloten om een eigen televisie te ontwikkelen.

“We willen de thuisomgeving door middel van intelligente connectiviteit naar een hoger niveau tillen”, aldus Lau. “Om dit te doen, bouwen we een nieuw product van het premium vlaggenschipontwerp, de beeldkwaliteit en de geluidservaring van OnePlus om het huis naadloos te verbinden. We noemen het: OnePlus TV.”

Er werden geen specifieke details naar buiten gebracht over hard- en software van de OnePlus TV. De vermelding van ‘beeldkwaliteit’ en ‘audiobeleving’ geven duidelijk aan dat het een volwaardig televisie betreft, in tegenstelling tot een losse mediaspeler. Onduidelijk is nog welk besturingssysteem zal worden gebruikt, maar Android TV is waarschijnlijk de meest voor de hand liggende keuze.

De televisie wordt op dit moment de OnePlus TV genoemd, maar deze naamt staat nog niet vast. Leden van de community kunnen tot 17 oktober namen insturen en op 31 oktober zal er een definitieve naam voor de televisie worden gekozen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*