OnePlus TV

In ontwikkeling
Televisies
5.5

Gebruikersscore

OnePlus staat bekend om zijn smartphones met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, maar daar zal het in de toekomst niet bij blijven. Oprichter en ceo Pete Lau kondigde in september 2018 aan dat het bedrijf werkt aan een slimme televisie, de OnePlus TV.

De OnePlus TV moet een premium vlaggenschip worden en zal profiteren van de jarenlange ervaring op het gebied van hard- en software. “Op dit moment zijn we van mening dat de huidige markt televisies nog steeds behoorlijk traditioneel is qua functionaliteit en ervaring. We zijn van mening dat de televisies het internet nog niet echt hebben geïntegreerd in de ervaring, waardoor het niet echt aansluit bij de hedendaagse gemeenschap”, aldus Lau.

OnePlus TV: hard- en software

Het bedrijf heeft nog geen informatie naar buiten gebracht over de hardware, waardoor we bijvoorbeeld nog niet weten of de OnePlus TV gebruik zal maken van een lcd- of oled-paneel. Lau wil op dit moment alleen nog praten over de visie van het bedrijf voor een televisie. In een wereld waar assistenten met kunstmatige intelligentie (AI) en slimme speakers steeds vaker voorkomen, gelooft Lau dat slimme televisies weinig potentieel bieden.

Volgens Lau zal de OnePlus TV slim zijn. Het plan is om televisies te ontwikkelen die slimmer en beter verbonden zijn met smartphones, het primaire apparaat in het leven van veel mensen. Met OnePlus TV wil Lau het beste van alle werelden samenbrengen. Het moet bijvoorbeeld veel eenvoudiger worden om foto’s en video’s van je smartphone naar je televisie te sturen. Verder moet er nuttige informatie worden weergegeven, zoals je agenda, suggesties voor je vertrektijden naar je werk en de mogelijkheid om vervoer van en naar een bestemming te regelen. Dit is slechts een klein voorbeeld van wat Lau denkt dat OnePlus met zijn televisies zou kunnen doen. De OnePlus TV zal ook worden uitgerust met een camera, hoewel het bedrijf tegelijk een oplossing heeft bedacht om de privacy van zijn gebruikers te kunnen garanderen.

Releasedatum OnePlus TV

OnePlus is nog maar net begonnen met het lange proces om een OnePlus TV te maken. De televisie bevindt zich nog in de allereerste ontwikkelingsstadia en dat is een van de redenen waarom er nog weinig specifieke details over de hardware en lancering beschikbaar zijn. Lau wil echter duidelijk maken dat de OnePlus TV het volgende grote ding is voor het bedrijf. “We willen duidelijk zijn en de beslissing is genomen dat we dit product gaan maken”, zei Lau. Een release zou volgend jaar al kunnen plaatsvinden, terwijl de functionaliteit door middel van software-updates zal worden uitgebreid.

Laatste Nieuws

OnePlus werkt aan slimme televisie

OnePlus heeft bekendgemaakt dat het werkt aan een eigen slimme televisie. De televisie staat op dit bekend als de OnePlus TV, hoewel communityleden nog kunnen meedenken over de definitieve naam. Volge...[Lees Verder]

Volg
OnePlus TV

OnePlus heeft bekendgemaakt dat het de eerste stappen heeft gezet in de ontwikkeling van een eigen Smart TV. OnePlus ontwikkelt premium flagship producten die eenvoudig, efficiënt en intelligent functioneren, en zo de beste gebruiksvriendelijkheid garanderen. De ontwikkeling van een eigen Smart TV past in dat verhaal. OnePlus oprichter en CEO Pete Lau - die meer dan twintig jaar succesvolle ervaring heeft in de Blu-ray speler en smartphone-industrie - zal de nieuwe divisie leiden.

5.5
Gemiddelde gebruikersscore
2 stemmen
Beoordeel dit product
Uw beoordeling: 0
Submit
Categorie:
Fabrikant:
Geen content beschikbaar.

Afbeeldingen

Geen content beschikbaar.