.

Apple werkt aan 10,5-inch iPad Pro met randloos ontwerp

Tablets

De doorgaans goed geïnformeerde KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo heeft in zijn laatste rapport zijn verwachtingen uitgesproken over de aankomende iPad-modellen. Volgens Kuo is Apple van plan om in 2017 drie nieuwe iPads te lanceren: een 12,9-inch iPad Pro 2, een goedkopere 9,7-inch iPad en een nieuwe variant met een randloos scherm, dat tussen de 10- en 10,5-inch zal komen te liggen.

Nieuwe iPad

Nieuw schermformaat

Het is niet voor het eerst dat Kuo zich uitspreek over een iPad in een nieuwe vormfactor, want in november zei de analist dat Apple werkte aan een tablet met een 10,5-inch scherm. Deze nieuwe verwachtingen suggereren dat Apple nog steeds verschillende prototypes test en nog geen definitief besluit heeft genomen.

“We verwachten dat het 12,9”-model de tweede generatie is van de bestaande 12,9” iPad Pro, het 10-10,5”-model wordt het high-end model met een randloos ontwerp, en het 9,7”-model moet de goedkopere optie van de drie worden. De eerste twee modellen worden aangedreven door de Apple A10X-soc, die door TSMC wordt geproduceerd, terwijl de goedkopere optie een A9-soc krijgt van Samsung LSI. Hoewel we vermoeden dat het aantal geleverde iPads in 2017 opnieuw zal dalen, verwachten we dat de daling rond de 10 prcoent ligt in plaats van de 20 procent van vorig jaar. Het 10-10,5”-model kan rekenen op de vraag van bedrijven, terwijl het laaggeprijsde 9,7”-model waarschijnlijkheid goed is voor 50-60% van het totale aantal geleverde iPads”, aldus Kuo.

Kuo is van mening dat de slechtste periode voor de iPad inmiddels achter ons ligt en hij verwacht een kleinere daling dan in 2016. Volgens de analist is dit te danken aan een verbeterde productmix, minder promotie voor de iPad Mini en een verbeterde kostenstructuur als gevolg van een toenemend aantal leveranciers van touchmodules en schermen, met Samsung als grootste winnaar.

In 2016 kwam de Japanse site Mac Otakara met vergelijkbare geruchten en de analisten van Barclays Research deden de voorspelling dat de nieuwe iPads in de eerste helft van 2017 worden gelanceerd, mogelijk in maart of april. Tot op heden blijft het echter bij geruchten en is er nog geen enkel onderdeel gelekt dat suggereert dat er een iPad met een randloos scherm in ontwikkeling is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren