Alles wat je moet weten over de Samsung Galaxy Tab S8, S8 Plus en S8 Ultra

Tablets

Het volgende Samsung Unpacked-evenement staat gepland op 9 februari, maar alle informatie over de Galaxy Tab S8-serie werd vandaag al gelekt door Evan Blass. Naast beelden van de tablets heeft hij het volledige persbericht over de Tab S8-tablets gepubliceerd. Er zullen in totaal drie modellen worden gepresenteerd: de Galaxy Tab S8, S8 Plus en S8 Ultra.

Samsung Galaxy Tab S8, S8 Plus en S8 Ultra

Alle drie de modellen worden aangedreven door een 4nm-chip, vermoedelijk de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Aan de achterzijde vinden we twee camera’s: een 13-megapixelcamera, een 6-megapixelcamera met ultrawidelens en een flitser. Voor videobellen en het maken van selfies is er een 12-megapixelcamera met ultrawidelens beschikbaar en op de Ultra zal deze worden vergezeld door nog een andere 12-megapixelcamera, waarbij de twee modules in een notch worden ondergebracht. De tablets kunnen video’s vastleggen in 4k met 30 frames per seconde en er is ondersteuning aanwezig voor AKG en Dolby Atmos. Samsung heeft de modellen uitgerust met drie microfoons om achtergrondgeluiden te filteren.

Het instapmodel beschikt over een 11-inch LTPS lcd-paneel met een resolutie van 2500×1600, de Tab S8 Plus krijgt een 12,4-inch oled-paneel met een resolutie van 2800×1752 en de Tab S8 Ultra beschikt over een 14,6-inch scherm met een resolutie van 2960×1848. De schermen zullen een verversingssnelheid van maximaal 120Hz bieden voor vloeiend scrollen en gameplay met hoge framerates.

Gebruikers kunnen de tablets ontgrendelen met een vingerafdruksensor. Het kleinste model heeft een geïntegreerde vingerafdruksensor aan de zijkant en bij de andere twee modellen is de sensor onder het scherm geplaatst. De Galaxy Tab S8, S8 Plus en S8 Ultra zullen ondersteuning bieden voor Wi-Fi 6E en 45-watt snelladen. De Tab S8 Ultra krijgt een 11,200mAh batterij en zal slechts 90 minuten nodig hebben voor het volledig opladen. De Tab S8 wordt geleverd met een 8,000mAh batterij en het Plus model heeft een 10,090mAh-accu; beide modellen hebben 10 minuten minder nodig hebben om volledig te worden opgeladen. Verder krijgt de S8 Plus en S8 Ultra een nieuwe en verbeterde S Pen-stylus, die gebruik maakt van een voorspellingsalgoritme voor ultra-lage latentie.

De RAM-opties voor de kleinere modellen zijn 8 GB en 12 GB en de opslagopties zijn 128 GB en 256 GB. De Ultra zal verkrijgbaar zijn in drie RAM-configuraties (8 GB/12 GB/16 GB) en drie opslagvarianten (128 GB/256 GB/512 GB). Alle drie de producten hebben een microSD-slot waarmee de opslagruimte kan worden uitgebreid tot 1 TB.

De Samsung Galaxy Tab S8, S8 Plus en S8 Ultra zijn vanaf 9 februari beschikbaar voor pre-order en liggen op 25 februari in de winkels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*