Nieuwe Apple TV vanaf vrijdag ook te koop in Apple Store?

Streamingdiensten

Apple is afgelopen maandag al begonnen met het aannemen van pre-orders en het ziet ernaar uit dat de uitlevering aankomende vrijdag van start gaat. Op verschillende forums zien we dat de status van verschillende gebruikers is versprongen naar verzending wordt voorbereid, een doorgaans duidelijk indicatie dat de levering morgen zal plaatsvinden. Maar tot op heden is er nog geen spoor te bekennen van de Apple TV bij één van de drie Nederlandse Apple Stores of bij andere retailers, echter zou dat morgen ook kunnen gaan veranderen.

Apple TV 4 ligt binnenkort in winkels

De website 9to5Mac claimt namelijk te hebben gesproken met enkele werknemers van Apple Retail¬†en uit deze gesprekken¬†zou zijn gebleken¬†dat de nieuwe Apple TV (2015) vanaf vrijdag 30 oktober in de Apple Store¬†ligt. Het is niet geheel duidelijk of de site verwijst naar de Amerikaanse markt of dat het hier gaat om een wereldwijde lancering. De verschillende Apple Stores zullen vannacht worden ge√ľpdatet met promotionele banners die zich richten op de vernieuwde Apple TV.

Wanneer de Apple TV bij andere retailers wordt aangeboden is onduidelijk. Navraag bij enkele Nederlandse webwinkels heeft ons geleerd dat ook zij nog niet weten wanneer ze de Apple TV ontvangen. Een exacte leverdatum is dan ook nog onbekend, hoewel de winkels wel aangeven dat de kans groot is dat de mediaspeler op korte termijn in de winkels ligt, gezien het feit dat Apple al is begonnen met het aannemen van pre-orders en op vrijdag start met de levering.

De Apple TV (2015) is beschikbaar met 32GB (‚ā¨179.-) of 64GB (‚ā¨229,-) opslaggeheugen en de belangrijkste verandering is het volledig nieuwe besturingssysteem,¬†tvOS,¬†dat grotendeels gebaseerd is op iOS. Het is met de nieuwe Apple TV daardoor mogelijk om apps te downloaden uit de App Store en ook kunnen gebruikers universeel zoeken door alle aanwezige content. Helaas zijn in Nederland nog niet alle mogelijkheden beschikbaar, want de Siri-functionaliteit van de nieuwe op touch-gebaseerde afstandsbediening is vooralsnog uitgeschakeld. Andere veranderingen zijn de krachtige Apple A8-soc in combinatie met 2GB werkgeheugen en een iets hogere behuizing.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*