Apple TV (2015) nu beschikbaar voor pre-order, levering begin november

Streamingdiensten

De nieuwe Apple TV (2015) gaat volgens Apple CEO Tim Cook vanaf volgende week maandag in de verkoop en de uitlevering zal nog aan het einde van de week plaatsvinden. De topman bracht dit nieuws naar buiten tijdens de WSJD Live conferentie. In Nederland is het bij Centralpoint.nl inmiddels mogelijk om een pre-order te plaatsen, de verwachte leverdatum is vastgesteld op dinsdag 3 november. De 32GB-versie gaat 179 euro kosten, terwijl het 64GB-model voor 239 euro is te verkrijgen.

Apple TV 2015

Apple kondigde de vierde generatie Apple TV al in september aan, samen met de nieuwe iPhone 6S en 6S Plus modellen, de iPad Mini 4 en de grotere 12,9-inch iPad Pro. Het bedrijf uit Cupertino bevestigde destijds al dat de levering van de vernieuwde mediaspeler eind oktober van start zou gaan.

Tijdens het interview vertelde Cook dat hij verwacht dat “lineaire televisie”, zoals kabel, in de toekomst gaat verdwijnen en wordt vervangen door streamingdiensten die in staat zijn om premium content rechtstreeks naar de consument te brengen. Wanneer dit gaat gebeuren wist Cook ons niet te vertellen, maar wel zegt hij dat de nieuwe Apple TV de fundering is van toekomstige televisie.

Apple TV 2015

De Apple TV (2015) brengt enkele nieuwe features, waaronder de virtuele assistent Siri waarmee je eenvoudig kan zoeken naar content, helaas zal deze feature bij de lancering nog niet beschikbaar zijn in Nederland. Andere belangrijke veranderingen zijn de toegevoegde App Store, de krachtige Apple A8-soc, 2GB werkgeheugen en het opslaggeheugen. De nieuwe afstandsbediening met touchpad en bewegingssensoren maken het verder mogelijk om games te spelen en apps te bedienen, die je straks via de App Store kan downloaden.

In Nederland is de Apple TV (32GB) voor 179 euro te koop, het 64GB-model kost 239 euro.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*