.

Apple lijkt dit jaar met Netflix-concurrent te komen, meer diensten op komst

Streamingdiensten

Apple-ceo Tim Cook heeft onthuld dat er plannen zijn om dit jaar verschillende nieuwe diensten te introduceren. De topman maakte niet bekend om welke diensten het gaat, echter gaan er al geruime tijd geruchten dat Apple werkt aan een eigen videostreamingdienst om te concurreren met Netflix, Hulu, Amazon en het toekomstige Disney+. Daarnaast sprak Cook zich uit over de ambities van het bedrijf op het gebied van gezondheid, wat erop wijst dat er ook op dat vlak enkele aankondigingen mogen worden verwacht.

De toekomst van Apple

In een interview met CNBC op dinsdag vertelde Tim Cook dat Apple in 2019 nieuwe diensten zal aankondigen, maar zoals gebruikelijk weigerde hij op details in te gaan. Het enige wat hij kon zeggen is dat het bedrijf al jarenlang aan deze diensten heeft gewerkt. “Op het gebied van diensten kun je dit jaar een aantal aankondigingen van ons verwachten. Er zullen nog meer dingen komen. Ik wil je niet vertellen wat ze zijn”, aldus Cook in gesprek met Jim Cramer van CNBC’s Mad Money.

“Ik geloof dat als je uitzoomt in de toekomst en je terugkijkt en je de vraag stelt: wat was de grootste bijdrage van Apple aan de mensheid? Het gezondheid zal zijn”, voegde Cook eraan toe. Apple heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in verschillende gezondheids- en welzijnsfuncties met de release van ResearchKit, HealthKit, CareKit en Apple Watch Series 4 met een ingebouwde ECG-functie

Naar verwachting zal Apple later in 2019 na jaren van geruchten eindelijk zijn eigen videostreamingdienst introduceren. Apple is namelijk al geruime tijd bezig om een bibliotheek te creëren met content die intern wordt geproduceerd. Het bedrijf heeft hiervoor samengewerkt met bekende regisseur als Steven Spielberg, Damien Chazelle en M. Night Symalan.

Volgens een rapport van oktober 2018 zal de dienst in de eerste helft van 2019 zijn debuut maken. Het zou naar verluidt gratis zijn voor gebruikers van iOS-apparaten en fungeren als de interface op de verschillende Apple TV-modellen. Bovendien valt op dat alle grote tv-fabrikanten op CES 2019 hebben aangekondigd dat AirPlay 2 naar hun nieuwste televisies zal komen, terwijl het daarnaast ook nog de iTunes Store naar Samsung-televisies brengt. Het zou betekenen dat iOS-gebruikers hun content direct naar de televisie kunnen streamen, zonder in het bezit te hoeven zijn van een Apple TV.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren