.

‘Google introduceert Pixel-smartwatches begin 2017’

Smartwatches

Er gaan geruchten dat Google werkt aan twee eigen Android Wear-smartwatches, waarvan het ontwerp zelfs al te zien was op enkele renders. We hebben daardoor een goed idee wat we van de hardware mogen verwachten, maar kort voor het weekend verscheen er ook meer informatie over de releasedatum van het tweetal.

Google betreedt ook smartwatch-markt

De doorgaans goed geïnformeerde telefoonlekker @evleaks, ook wel bekend als Evan Blass, claimt dat de smartwatches in het eerste kwartaal van 2017 worden gelanceerd. Beide apparaten, die draaien op Android Wear 2.0, zullen vermoedelijk onder Google’s eigen naam op de markt worden gebracht, net zoals de nieuwe Pixel-telefoons.

Tot op heden zijn de smartwatches bekend onder de codenamen Swordfish en Angelfish, echter is het nog onduidelijk wat de uiteindelijke productnamen zullen zijn. De behuizing van de Swordfish is volgens eerdere geruchten vervaardigd van gepolijst metaal met een enkele knop aan de zijkant en verwisselbare bandjes. Dit model heeft een diameter van 42mm en is 10,6mm dik. Het slimme horloge zal worden aangeboden in de kleuren zilver, titanium en roségoud.

De Angelfish is de grotere van het stel met een diameter van 43,2mm en een dikte van 14mm. Verder zal deze versie beschikken over ingebouwde LTE- en GPS-connectiviteit, een hartslagmeter en drie fysieke knoppen. Gebruikers zouden dit model ook als stand-alone apparaat kunnen gebruiken dankzij Android Wear 2.0, Google’s besturingssysteem voor smartwatches.

AndroidPolice publiceerde eerder dit jaar een afbeelding waarop het vermeende ontwerp van de Angelfish en Swordfish was te zien. Destijds werd gesuggereerd dat de twee smartwatches dit najaar zouden worden gelanceerd, maar het lijkt erop dat Google van gedachten is veranderd. Onlangs onthulde het bedrijf ook dat Android Wear 2.0 is uitgesteld tot 2017.

Android Wear 2.0 is een grote update met een verbeterd design en een groot aantal nieuwe functies. Gebruikers kunnen onder andere op verschillende manieren berichten beantwoorden, informatie uit andere apps weergeven op watchfaces en veel functies zijn dankzij een eigen app store straks te gebruiken zonder dat het horloge is gekoppeld aan een smartphone. Daarnaast achten wij het aannemelijk dat de Google Assistant van de Pixel-telefoons een exclusieve feature gaat worden van de smartwatches.

1 Reactie

  1. Misschien kunt u beter nog even wachten met deze aanschaf, de Google brain-plug volgt snel ( al dan niet verplicht)

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren