Google Pixel of Pixel XL kopen? Alles wat je moet weten

https://www.youtube.com/watch?v=Rykmwn0SMWU

De Google Pixel en Pixel XL zijn zoals verwacht vanavond officieel aangekondigd. Het zijn de eerste telefoons die door Google volledig in eigen huis zijn ontworpen, hoewel verschillende bronnen suggereren dat HTC bij de ontwikkeling betrokken is geweest. Uit de doos draaien de Pixel-telefoons op Android 7.1 Nougat en ook is Google Assistent naadloos geĂŻntegreerd in de software.

Google Pixel en Pixel XL

Google heeft de Pixel voorzien van een 5-inch oledscherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels, de Pixel XL heeft eveneens een oledscherm maar met een groter formaat van 5,5-inch en een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Het tweetal is daardoor compatibel met het virtual reality platform Daydream VR en Google kondigde gelijktijdig de Daydream View-headset aan voor het bekijken van virtual reality content.

Google Pixel & Pixel XL

De behuizing van de Google Pixel-telefoons zijn vervaardigd van aluminium en aan de achterzijde is er een glazen paneel geplaatst om alle radiosignalen door te laten, zodat je onder andere verbinding kan maken met het netwerk van je provider. De Pixel meet 143,8 x 69,6 x 8,6mm en weegt 143 gram; de Pixel XL meet 154,7 x 75,7 x 8,6mm.

Het kloppende hart van de Pixel en Pixel XL is de Snapdragon 821-soc van Qualcomm. Deze chipset bestaat uit vier Kryo-cores, waarvan er twee zijn geklokt op 2,15Ghz en de andere twee op 1,6GHz, gecombineerd met een Adreno 530-gpu en 4GB LPDDR4-geheugen. Naast het schermformaat verschillen de telefoons ook qua accucapaciteit van elkaar. De Pixel-accu heeft een capaciteit van 2770mAh, terwijl de Pixel XL is voorzien van een 3450mAh-accu. Beide telefoons ondersteunen snelladen en beschikken over een usb-c-aansluiting.

Beste mobiele camera’s

De camera-experts van DxO Mark hebben de 12,3-megapixelcamera beoordeeld met 89 punten, de hoogste score die tot op heden in de test is behaald. De cameramodule heeft een f/2.0-lens en pixels van 1,55 micron. De hoge score uit de test zou te danken zijn aan de beeldverwerking en algoritmes van Google. Het bedrijf maakt standaard gebruik van HDR+ om meerdere foto’s te maken bij slechte lichtomstandigheden. Deze feature moet resulteren in minder bewegingsonscherpte en ruis. Daarnaast claimt Google dat de camera sneller reageert dan alle andere high-end smartphones.

Google Pixel & Pixel XL

Tijdens de presentatie demonstreerde Google ook dat er videostabilisatie aanwezig is op beide modellen. Het gaat hier overigens om een softwarematige oplossing, want Google gebruikt de gyroscoop om bewegingen te detecteren. De camera kan video’s vastleggen in een 4k-resolutie, echter is de stabilisatiefunctie alleen aanwezig wanneer je filmt in 1080p. Verder kunnen alle foto’s en video’s via Google Photos in de cloud worden opgeslagen in volledige resolutie, zonder opslaglimiet of extra compressie.

Google neemt de volledige ondersteuning voor zijn rekening en de Pixel en Pixel Xl profiteren eveneens van een nieuwe methode voor het installeren van beveiligings- en systeemupdates op de achtergrond. Klanten kunnen via een ingebouwde helpdesk-app contact opnemen met Google via telefoon of chat, waarin ze ook hun scherm kunnen delen zodat de helpdesk mee kan kijken en het eventuele probleem sneller kan verhelpen.

Pixel en Pixel XL kopen

Uit de doos draaien de telefoons op Android 7.1 met de Pixel-launcher en Google Assistent, die kan worden opgeroepen door de Home-knop in te drukken. Deze virtuele assistent kan voor het eerst een conversatie aangaan met de gebruiker.

Google Pixel & Pixel XLIn Nederland worden de Google Pixel en Pixel XL in de kleuren zwart of wit uitgebracht, terwijl de blauw versie een gelimiteerde uitvoering is die vooralsnog alleen in de Verenigde Staten verschijnt. Dit zijn de Nederlandse prijzen:

  • Google Pixel (32GB) €759,-
  • Google Pixel (128GB) €869,-
  • Google Pixel XL (32GB) €899,-
  • Google Pixel XL (128GB) €1009,-

Het tweetal is inmiddels beschikbaar voor pre-order bij: Coolblue en Belsimpel.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren