Waarom de iPhone 7 en 7 Plus geen nieuw ontwerp krijgen

Smartphones

De volgende generatie iPhones, vermoedelijk de iPhone 7 en iPhone 7 Plus genaamd, krijgen als de geruchten kloppen voor het derde jaar op rij hetzelfde ontwerp met enkele kleine veranderingen. Voor veel fans van het bedrijf is het toch een kleine teleurstelling dat beide telefoons er net zo uit komen te zien als de iPhone 6 en 6s. Daarnaast suggereren verschillende bronnen dat Apple dit jaar afscheid gaat nemen van de traditionele 3,5mm-koptelefoonaansluiting. De grote vraag is dan ook of Apple er dit jaar mee weg komt of dat de inkomsten van de iPhone, net als dit jaar, een flinke knauw krijgen?

Nieuw ontwerp in 2017

Volgens sommige analisten hoeven we in 2016 geen nieuwe verkooprecords te verwachten van de iPhone, maar men verwacht nog steeds dat er een groot aantal nieuwe iPhones worden verscheept. De aantallen zullen naar alle waarschijnlijkheid nog indrukwekkend hoog uitvallen, cijfers waar de concurrerende fabrikanten van Android-telefoons alleen nog maar van kunnen dromen.

Het is misschien een tikje saai en eveneens lui om drie jaar lang hetzelfde ontwerp te recyclen terwijl je een van de grootste bedrijven ter wereld bent, echter zou dit te maken hebben met het feit dat Apple in 2017, het jaar waar het 10-jarig bestaan van de iPhone wordt gevierd, een geheel nieuw ontwerp zou willen introduceren. Door de 3,5mm-koptelefoonaansluiting dit jaar te verwijderen geeft Apple consumenten de kans om aan het idee te wennen, terwijl het volgend jaar groots gaat uitpakken. Deze nieuwe iPhones krijgen naar verluidt een geheel nieuw glazen ontwerp en een oledscherm van Samsung.

Rijpere userbase

Volgens analist Timothy Arcuri van Cowen & Co accepteert Apple dat de verkoopcijfers dit jaar geen records gaan breken. “De iPhone 7 is simpelweg een toestel om het jaar naar de ‘super-cycle’ te overbruggen. De iPhone 7 is duidelijk meer evolutionair’ dan een normale tick/tock versie (Force Touch-thuisknop, geen 3,5mm-koptelefoonaansluiting, waterdicht, geen draadloos opladen)”, aldus Arcuri.

Arcuri zegt dat Apple tegelijkertijd rekening houdt met de groeiende userbase van de iPhone 7. Momenteel zouden 33% van alle bestaande iPhone-gebruikers in aanmerking voor een upgrade, een percentage dat consistent is geweest voor de afgelopen zes kwartalen. Maar in de komende vijf kwartalen zou dit percentage stijgen naar 43%, waardoor het aantal potentiële klanten volgend jaar veel hoger ligt. Het is mogelijk ook de reden waarom we het dit jaar moeten doen met een evolutionaire iPhone, omdat deze doorgaans minder populair zijn dan een geheel nieuw ontwerp. Apple kan in dat geval optimaal profiteren van een grotere en rijpere userbase.

userbase iphone

Momenteel zijn er 575 miljoen iPhones in gebruik, wat betekent dat er volgend jaar 272 miljoen iPhones zullen worden vervangen.

De huidige iPhone 6s en 6s Plus zijn respectievelijk vanaf €664 en €767 te koop bij Studentmobiel.nlBol.comMedia MarktBelsimpel.nl en Coolblue.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*