Samsung Z1 met Tizen OS nu officieel aangekondigd voor India

Smartphones

Samsung Z1Kort na de jaarwisseling zagen we de Samsung Z1 al op enkele foto’s verschijnen, maar het Koreaanse bedrijf heeft vandaag de op Tizen gebaseerde smartphone officieel aangekondigd voor de Indiase markt. Het gaat om een budget smartphone met een prijskaartje van omgerekend iets minder dan 80 euro. De Samsung Z1 is de eerste Tizen smartphone voor India en komt in de kleuren wit, zwart en wijnrood.

De Samsung Z1 draait op een Speadtrum (SC7727S) chipset met twee cores geklokt op 1,2GHz in combinatie met een Mali 400-gpu. Het display is 4-inch groot en heeft een resolutie van 800 x 480 pixels (WVGA). De hardware wordt verder bijgestaan door 768MB werkgeheugen en 4GB opslagruimte dat is uit te breiden naar 64GB door middel van een microSD kaart.

[sc:adsense-tekst ]

Foto’s kunnen worden geschoten met de 3,1-megapixel camera op de achterkant, terwijl selfies het moeten doen met de VGA camera op de voorzijde. Daarnaast zijn alle gebruikelijke opties aanwezig zoals Bluetooth, WiFi 802.11 a/b/g/n, GPS en 3G connectiviteit. De accu heeft een capaciteit van 1500mAh.

De software van de Samsung Z1 is gebaseerd op Tizen OS 2.3 en bevat enkele extra features zoals antivirus bescherming, een Ultra Power Saving Mode voor het verlengen van de accuduur en gratis toegang tot Hungama Music voor drie maanden. Verder kan de Z1 een SOS signaal uitzenden door vier keer op de aan/uit knop te drukken. Eerder bleek al dat de Samsung Z1 ook Android apps kan draaien.

Het toestel lijkt vooralsnog alleen in India uit te komen, maar mogelijk komt er in 2015 ook nog een Tizen smartphone van Samsung voor de Europese markt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*