Samsung Z1 met Tizen blijkt ook Android apps te draaien

Smartphones

Schermafbeelding 2015-01-13 om 20.47.42De Samsung Z1 is de eerste op Tizen gebaseerde smartphone en wordt op zeer korte termijn in India uitgebracht. Maar er zijn ook een aantal dingen die we nog niet wisten over de mogelijkheden van de Samsung Z1, want het blijkt dat de smartphone ook Android apps kan draaien dankzij de OpenMobile Application Compatibility Layer die te vinden is in de Tizen app store. Gebruikers hoeven zich dus vooralsnog geen zorgen te maken over het aanbod van apps, omdat alle Android apps dus ook werken in combinatie met een Tizen product.

In de onderstaande video zie je hoe de installatie procedure in zijn werk gaat en apps werken volgens de site vrijwel net zo snel als op een Android toestel met vergelijkbare specificaties, hoewel het onduidelijk is wat het effect is op de accuduur.

Tizen werd door Samsung en Intel oorspronkelijk gezien als een besturingssysteem voor high-end producten, maar nadat verschillende partners zich terugtrokken uit het project heeft het Koreaanse bedrijf besloten om het OS vooralsnog alleen te gebruiken voor budget smartphones, zoals de Samsung Z1. Daarnaast komt Tizen in 2015 ook naar de smart televisies van Samsung en lijkt het project alsnog langzaam tot leven te komen.

[sc:adsense-tekst ]

Qua specificaties is de Samsung Z1 duidelijk een budget smartphone met een 4-inch scherm en een lage resolutie van 800 x 480 pixels. Onder de motorkap is er gekozen voor een onbekende dual-core chipset geklokt op 1,2Ghz in combinatie met 768MB werkgeheugen en 4GB opslagruimte dat is uit te breiden via een microSD kaart.

Op de achterkant vinden een 3-megapixel camera en selfies kunnen worden geschoten met een VGA-sensor. Een 1500mAh accu voorziet de Samsung Z1 van stroom, terwijl gebruikers ook gebruik kunnen maken van 3G connectiviteit, WiFi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS en zelfs FM radio.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*