Samsung start uitrol van Android 5.0 voor Galaxy S4

Smartphones

Android 5.0 nu beschikbaar voor Galaxy S4. Vorige week schreven we al dat Samsung in Rusland was begonnen met de uitrol van de Android 5.0 update voor de Galaxy Note 3 en in datzelfde land kunnen Galaxy S4 (GT-I9500) nu ook de update installeren. Het gaat hier om de Galaxy S4 met Exynos-soc en dus niet het internationale model dat ook in Nederland op de markt is gebracht. Helaas is het daardoor niet mogelijk om de update los te downloaden en handmatig te installeren.

De Android 5.0.1 update voor de Galaxy S6 is 1049MB groot en brengt een groot aantal veranderingen en verbeteringen naar het vlaggenschip dat in 2013 werd uitgebracht. Bij de lancering draaide de Galaxy S4 zelfs nog op Android 4.2 Jelly Bean en inmiddels maakt de telefoon de stap naar Android 5.0.

[sc:adsense-tekst ]

Het Material Design is de wijziging die je het meest zal opmerken. Samsung heeft zijn eigen apps allemaal voorzien van deze elementen voor een uniforme interface en een strakker algeheel uiterlijk. Het idee achter het door Google geïntroduceerde Material Design is dat apps er in de basis op elk platform hetzelfde uit komen te zien, zodat gebruikers niet hoeven te wennen aan nieuwe knoppen of features.

Daarnaast introduceert Google met Android 5.0 voor de Galaxy S4 notificaties op het startscherm, Android Runtime voor betere prestaties en een langere accuduur, nieuwe animaties en vernieuwd quick-settings menu dat kan worden geactiveerd door met twee vingers de notificatiebalk naar beneden te trekken.

Samsung schrijft verder in het overzicht met veranderingen dat gebruikers minder beschikbaar geheugen hebben na het installeren van de Android 5.0 update. Mocht je al meerdere apps hebben geïnstalleerd, dan komt deze hoeveelheid nog lager te liggen. Om de installatie te starten moet er in totaal 3GB opslagruimte beschikbaar zijn.

Wanneer de Android 5.0 update voor de internationale GT-I9505 wordt uitgebracht is nog niet duidelijk, maar de Exynos versies van de Note 3 en Galaxy S4 lijken in ieder geval in het voordeel te zijn.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*