Android 5.0 update nu beschikbaar voor Galaxy Note 3 in Rusland

Smartphones

Android 5.0 Lollipop voor Galaxy Note 3. Het was even stil rondom alle Android 5.0 updates, maar er lijkt weer een beetje schot in de zaak te zitten. Dat betekent overigens niet dat er geen lange weg meer is te gaan, want wanneer we kijken naar de distributie statistieken van het nieuwe besturingssysteem, dan is het percentage van producten die op Lollipop draaien nog steeds erg klein. Google kan daar binnenkort echter wel weer een groep gebruikers aan toevoegen, want in Rusland is Samsung begonnen met de uitrol van de Android 5.0 Lollipop update voor de Galaxy Note 3. Opmerkelijk genoeg wacht de Galaxy note 4 nog altijd op de update.

[sc:adsense-tekst ]

Het gaat volgens onze informatie helaas opnieuw niet om de Snapdragon variant, maar om de SM-N900 met Exynos-soc. Dit betekent dat je de firmware niet kan installeren op de Nederlandse/Internationale versie met het modelnummer SM-9005. Helemaal zeker van zijn we er niet, maar zolang er geen duidelijkheid over is durven wij nog geen advies te geven of je de update handmatig kan installeren via Odin.

De Android 5.0 Lollipop update voor de Galaxy Note 3 brengt verschillende grafische elementen van het door Google geïntroduceerde Material Design naar TouchWiz. Daarnaast heeft Samsung de TouchWiz interface op de Galaxy Note 3 ook voorzien van wat kleine aanpassingen, zodat het beter is geoptimaliseerd voor het grote super-AMOLED scherm.

Voor de rest zijn het de gebruikelijke verbeteringen die Android 5.0 standaard brengt. Dit betekent dat notificaties kunnen worden weergegeven op het startscherm, het quick-settings menu is vernieuwd, tabbladen van Chrome nu worden weergegeven in het multi-task menu en Android Runtime moet voor betere prestaties en een langere accuduur zorgen. Verder zien we dat enkele Galaxy Note 4 features nu ook beschikbaar zijn voor de Galaxy Note 3, waaronder verbeterde ondersteuning voor multi-window.

Wanneer de Android 5.0 update voor de Galaxy Note 3 (SM-N9005) wordt uitgebracht is op moment van schrijven nog onduidelijk.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*