Samsung Galaxy S9: geen naadloze updates, wel Project Treble

Smartphones

De Samsung Galaxy S9 en S9+ ontvingen eerder deze week hun eerste update om de stabiliteitsproblemen met de camera te verhelpen en de nieuwste beveiligingspatches aan de software toe te voegen. Om de update te installeren moesten de telefoons echter nog steeds worden afgesloten, terwijl dat met Android 8.0 Oreo eigenlijk niet zou hoeven.

Samsung Galaxy S9 krijgt geen naadloze updates

AndroidPolice ontdekte dat Samsung met de Galaxy S9-serie nog steeds geen gebruik maakt van naadloze updates, een functie die Google in 2016 al introduceerde met de komst van Android 7.0 Nougat. Deze functie maakt het mogelijk om een software-update voor het besturingssysteem in de achtergrond te installeren, terwijl het apparaat nog steeds kan worden gebruikt. Na het installeren van een naadloze update hoeft de gebruiker het apparaat alleen nog opnieuw op te starten om de veranderingen toe te passen. Het is een uiterst handige functie, vooral omdat veel Android-smartphones tegenwoordig bijna maandelijks beveiligingspatches ontvangen.

Samsung Galaxy S9

Volgens AndroidPolice vereist het implementeren van naadloze update een reeks wijzigingen in het traditionele opslagpartitiesysteem van Android, een stap die fabrikanten doorgaans liever niet zetten. Daarnaast neemt de functie meer opslagruimte in beslag, omdat er eigenlijk twee exemplaren van het besturingssysteem op het apparaat staan geïnstalleerd. Je wisselt in principe tussen de twee besturingssystemen, zodat de updates kunnen worden toegepast zonder dat de software in zijn geheel moet worden afgesloten. We verwachten dat Samsung van mening is dat de voordelen niet tegen de nadelen opwegen. Bovendien verplicht Google het gebruik van naadloze updates niet.

Snellere updates dankzij Project Treble

Er is ook goed nieuws op het gebied van toekomstige updates voor de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+. Beide telefoons draaien uit de doos op Android 8.0 Oreo en dat betekent dat de Galaxy S9-serie Project Treble ondersteunt. Project Treble is een verplichte functie voor alle smartphones die met Android Oreo worden gelanceerd en moet ervoor zorgen dat Android-updates sneller kunnen worden uitgerold. Google heeft het Android-framework namelijk losgetrokken van de hardware, waardoor fabrikanten, waaronder Samsung, minder moeite hoeven te doen om updates te optimaliseren.

In Nederland zijn de Galaxy S9 en S9+ nu uit voorraad leverbaar bij SamsungBol.comMediaMarktCoolblueMobiel.nlTele2KPNT-Mobile en Vodafone. Beide telefoons liggen vanaf vandaag in de winkels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*