Samsung Galaxy S9 Mini lijkt toch niet op komst te zijn

Smartphones

De Galaxy S9+ was dit jaar het enige vlaggenschip van Samsung met dubbele camera, terwijl de Galaxy S9 het moest doen met een enkele lens en 2GB aan werkgeheugen minder. Consumenten die op zoek zijn naar een compacte Samsung-smartphone met een superieure camera, hebben simpelweg pech. Daar kan echter op korte termijn verandering in komen, want bij de Chinese telecomwaakhond TENAA is namelijk de Samsung SM-G850 gespot, die er op de foto’s uitziet als een mix tussen de iPhone X en de Galaxy S9 met een dubbele camera.

Geen Galaxy S9 Mini

Volgens de lijst met specificaties heeft het toestel in kwestie een 5,8-inch oled-scherm met een beeldverhouding van 18,5:9 en een resolutie van 2960 x 1440 pixels. Onder de motorkap vinden we de Snapdragon 845-soc van Qualcomm met 4GB of 6GB aan werkgeheugen. Aan de achterzijde is de Android-smartphone voorzien van een dubbele 12-megapixelcamera, die in een verticale positie is geplaatst. In het midden van de glazen achterkant is de vingerafdrukscanner geplaatst.

Weibo-gebruiker @IceUniverse is echter van mening dat het hier een fout van TENAA betreft. Hij claimt dat dit namelijk de nieuwe Galaxy A8 (2019) is en dat de specificaties verkeerd zijn. Zijn informatie lijkt vooralsnog te klappen, want TENAA heeft de specificaties en foto’s inmiddels van hun site verwijderd. Het lijkt er dus op dat we voorlopig nog geen Galaxy S9 hoeven te verwachten met een dubbele camera. De Galaxy A8 zal zich voornamelijk focussen op de mid-range markt, zo zien we bijvoorbeeld ook dat de hartslagmeter niet aanwezig is.

Galaxy A8 (2019) op komst

We zullen je in de tussentijd op de hoogte blijven houden over de laatste ontwikkelingen. Het enige wat we met zekerheid durven te zeggen is dat de SM-G850 zijn debuut niet zal maken als de Galaxy S9 Mini. Vorige maand werd het toestel al gespot in een benchmark en destijds werd gesuggereerd dat Samsung plannen had om de Mini-serie weer nieuw leven in te blazen.

De Samsung Galaxy S9 en S9+ werden vorige maand in Nederland op de markt gebracht voor de adviesprijs van respectievelijk 849 en 949 euro, maar Amazon.de heeft beide modellen vandaag in de aanbieding. Voor de Galaxy S9betaal je nu slechts 700 euro, terwijl de Galaxy S9+ voor 802 euro is te verkrijgen. Het gaat om de Europese variant met de Exynos-soc en je krijgt twee jaar garantie. Betalen is alleen mogelijk met iDEAL, per bank of creditcard. De levertijd is 2 tot 4 dagen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*