‘Samsung Galaxy S9 Mini op komst’

Smartphones

Het is jaren geleden dat Samsung een Mini-versie van een van zijn vlaggenschepen heeft uitgebracht, maar daar zou de Galaxy S9 Mini dit jaar verandering in kunnen brengen. In de database van de benchmark-app Geekbench is namelijk een verwijzing gevonden naar de SM-G8750, waarvan PhoneArena denkt dat het een kleinere en goedkopere variant van de S9 kan zijn. Uit de informatie blijkt dat de vermeende Galaxy S9 Mini wordt aangedreven door een Snapdragon 660-soc van Qualcomm. Deze chipset heeft in totaal acht Kryo 260-cores en een Adreno 512-gpu. In de benchmark zet het een score neer die qua prestaties is te vergelijken is met de high-end Android-smartphones van vorig jaar.

Hoe serieus we het gerucht moeten nemen is lastig in te schatten, want de hoeveelheid werkgeheugen is voor een goedkoper model als de Galaxy S9 Mini behoorlijk groot. Het blijkt namelijk dat de smartphone beschikt over 4GB aan werkgeheugen en draait op Android Oreo. Onduidelijk is nog wanneer de smartphone in kwestie wordt uitgebracht, maar eerder zaten er doorgaans drie tot vier maanden tussen de release van een Galaxy S en S Mini. Dat zou betekenen dat de Galaxy S9 Mini mogelijk in juni of juli wordt aangekondigd.

Over de rest van de specificaties is minder informatie beschikbaar, hoewel het aannemelijk is dat het ontwerp vergelijkbaar zal zijn met de Galaxy S9. Vanwege de slanke bezels is het waarschijnlijk dat het scherm groter zal zijn dan 5-inch. Samsung zal ongetwijfeld kiezen voor een van oled-scherm, hoewel de resolutie waarschijnlijk wat lager zal uitvallen in vergelijking met de S9.

Voorlopig zullen we moeten afwachten of Samsung daadwerkelijk plannen heeft om de Mini-serie weer terug te brengen. Een verklaring is dat de interesse in de Galaxy S9-serie tegenvalt, waardoor een goedkoper alternatief met goede specificaties en een premium ontwerp geen verkeerde keuze hoeft te zijn. De in 2014 uitgebrachte Galaxy S5 Mini is het laatste toestel in de serie.

De Samsung Galaxy S9 en S9+ werden in maart in Nederland op de markt gebracht voor de adviesprijs van respectievelijk 849 en 949 euro, maar Amazon.it heeft beide modellen sindsdien in de aanbieding. Voor de Galaxy S9 betaal je nu slechts 700 euro, terwijl de Galaxy S9+ voor 780 euro is te verkrijgen. Het gaat om de Europese variant met de Exynos-soc en je krijgt twee jaar garantie. Betalen is alleen mogelijk met creditcard. De levertijd is 2 tot 4 dagen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren