.

Samsung Galaxy S9 krijgt mogelijk configuratie met 512GB opslag

Smartphones

In tegenstelling tot de producten van Apple, kiest Samsung er vrijwel altijd voor om het opslaggeheugen uitbreidbaar te maken met microSD-kaarten, waarmee je op een relatief goedkope manier vele gigabytes aan opslag kan toevoegen. Het is een van de redenen waarom de Galaxy S8 en Note 8 alleen te verkrijgen zijn met 64GB aan ingebouwd opslaggeheugen, maar dat zou met de komst van de Galaxy S9 weleens kunnen veranderen. Het bedrijf is namelijk begonnen met de massaproductie van geheugenchips met een opslagcapaciteit van 512GB.

Opslaggeheugen Samsung Galaxy S9

Deze chip zal worden gebruikt voor smartphones en tablets en komt precies op tijd voor de lancering van de Galaxy S9 en S9+. De verwachting is namelijk dat beide toestellen begin januari tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas voor het eerst worden getoond, terwijl er al eind februari of begin maart een uitgebreidere presentatie zal plaatsvinden. Het voordeel van embedded geheugen is dat de lees- en schrijfsnelheid aanzienlijk hoger ligt in vergelijking met een geheugenkaart.

Dit brengt ons bij de aankondiging van Samsungs 512GB eUFS-chip die moet zorgen voor “ongeëvenaarde opslagcapaciteit en uitstekende prestaties voor aankomende smartphones en tablets”. In het persbericht wordt niet gesproken over de Galaxy S9 of Note 9, echter zijn dit geen ondenkbare kandidaten voor een dergelijke chip. Het hoeft overigens niet automatisch te betekenen dat alle varianten worden uitgerust met de chip, want Samsung brengt in bepaalde regio’s soms speciale edities op de markt, zoals de Galaxy Note 8 met 256GB opslag voor de Zuid-Koreaanse markt.

Samsung maakt voor het nieuwe embedded geheugen op basis van de ufs-standaard gebruik van zijn 64-laags tlc-nandgeheugen. De chip haalt sequentiële lees- en schrijfsnelheden van 860MB/s en 255MB/s. Dat betekent dat je ongeveer zes seconden nodig hebt om een 5GB HD-videoclip over te zetten naar een SSD, acht keer sneller dan een doorsnee microSD-kaart.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren