Samsung Galaxy S8 focust zich op virtual reality

Smartphones

De aankondiging van de Galaxy Note 7 komt steeds dichterbij en dat betekent dat de aandacht langzaam maar zeker zal worden gericht op de volgende vlaggenschepen van het bedrijf: de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Edge. In het afgelopen weekend hebben wij uit China voor het eerst informatie ontvangen over de Galaxy S8-serie, intern ook wel beter bekend als Project Dream.

Samsung Galaxy S8

Project Dream zou een verwijzing zijn naar de virtual reality mogelijkheden van de Galaxy S8. De Quad HD-resolutie van 2560 x 1440 pixels van de huidige modellen is eigenlijk nog net iets te laag om alles haarscherp in virtual reality te kunnen weer gegeven. De resolutie wordt namelijk gehalveerd omdat de content voor beide ogen afzonderlijk moet worden berekend, terwijl je ogen ook veel dichter bij het scherm zitten dan normaal gesproken. Om deze problemen op te lossen zou het bedrijf voor de Galaxy S8 en S8 Edge een nieuw amoledscherm hebben ontwikkeld met een 4k-resolutie, 3840 x 2160 pixels, waardoor het aantal pixels per inch aanzienlijk stijgt.

Samsung is overigens niet de eerste fabrikant met een 4k-telefoon, want eind 2015 introduceerde Sony de Xperia Z5 Premium met dezelfde resolutie. Deze resolutie werd echter alleen gebruikt bij de weergave van foto’s en video’s in 4k, omdat de hardware destijds nog niet krachtig genoeg was om de interface van Android vloeiend weer te geven in deze hogere resolutie.

Virtual reality in 4k

Wij vermoeden dat de huidige chips ook nog niet krachtig genoeg zijn voor 4k, maar in 2017 zou daar verandering in kunnen komen. De Samsung Galaxy S8 wordt mogelijk aangedreven door de Snapdragon 830-soc van Qualcomm. Volgens een eerder verschenen roadmap wordt deze chip geproduceerd met een 10nm FinFET-procedé, dat zorgt voor een lager energieverbruik en snellere prestaties.

Eerder deze maand verschenen er geruchten dat de Galaxy S8 en S8 Edge zouden worden uitgerust met een 4k-scherm dat 5,5-inch groot is. Samsung toonde dit nieuwe type scherm tijdens de techbeurs Display Week in San Francisco, maar bestempelde dit nog als een prototype, waardoor het niet voor de hand ligt dat het scherm wordt gebruikt voor een toestel dat dit jaar wordt uitgebracht.

De verwachting is dat de Galaxy S8-lijn begin 2017 wordt geïntroduceerd, rond het Mobile World Congress in Barcelona dat op 27 februari 2017 van start gaat. Naast een reguliere versie komt er vermoedelijk ook een grotere Edge-versie met een gekromd scherm, dit jaar bracht het bedrijf de Galaxy S7 (5,1″) en S7 Edge (5,5″) uit. Volgens de Koreaanse media is Samsung volgend jaar van plan om vijf vlaggenschepen op de markt te brengen, inclusief de vouwbare Galaxy X. Het ontwerp van de Galaxy S8-serie is naar alle waarschijnlijkheid een evolutie van de huidige modellen, bestaande uit een aluminium frame en een voor- en achterkant van Gorilla Glass 5.

De Galaxy S7 en S7 Edge zijn momenteel te koop met een gratis Gear VR-headset van Samsung: KPN ,T-MobileVodafoneTele2Coolblue, Belsimpel, Mobiel.nlMedia Markt en GSMWijzer.

1 Reactie

  1. Ben zeer benieuwd naar de S8 en natuurlijk ook naar de opvouwbare versie.
    Keer op keer bewijs Samsung dat ze veruit het meest innovatieve bedrijf zijn. Daarbij is de kwaliteit doorgaan gewoon top. Niet voor niets staan ze in de VS bovenaan vwb customer satisfaction.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*