Samsung test Galaxy S7 met 3GB en 4GB aan werkgeheugen

Smartphones

Galaxy-S7Enkele weken geleden suggereerde een gerucht dat Samsung de ontwikkeling van de Galaxy S7 heeft versneld door een nieuwe ontwikkelingsproces te implementeren. Het is vermoedelijk ook de reden waarom er inmiddels al zoveel informatie over de Galaxy S7 is verschenen, terwijl het nieuwe vlaggenschip pas in het eerste kwartaal van 2016 wordt verwacht. Verder weten we dat Samsung de Galaxy S7, codenaam Lucky, test met zijn eigen Exynos chipset, en de Snapdragon 820-soc van Qualcomm.

Samsung Galaxy S7

Het vroege testen van de Snapdragon 820-soc zou te kunnen maken hebben met het feit dat Samsung er zeker van wil zijn dat de chipset niet met oververhittingsproblemen kampt, zoals dat met de Snapdragon 810-soc het geval was. Daarnaast zal de Snapdragon 820-soc slechts in een select aantal toestellen zijn te vinden, die worden uitgebracht in de contineten waar CDMA-netwerken nog de standaard zijn. Het LTE-modem van Qualcomm biedt op dit vlak namelijk bredere ondersteuning voor alle gebruikte frequenties.

[sc:inpost-tekst ]

In de landen waar het GSM-netwerk wordt gebruikt zal naar alle waarschijnlijkheid de Galaxy S7 met Exynos-soc worden uitgebracht, inclusief ondersteuning voor 4G+ (300Mbps). Samsung lijkt momenteel druk bezig te zijn met het testen van een Galaxy S7 Exynos-variant zonder 4G ondersteuning en 3GB werkgeheugen, terwijl er ook een 4GB-variant met 4G ondersteuning in de maak is. Het zou hier gaan om vroege prototypes en niks lijkt qua specificaties dan ook nog vast te staan. Verder hebben geruchten gehoord over een Galaxy S7 met een 5,2-inch scherm en een Galaxy S7+ met een 5,7 of 5,8-inch scherm.

De Galaxy S7 met de Exynos 8890-soc zonder 4G ondersteuning scoort momenteel in benchmarks iets hoger dan het model met, echter komt dit omdat de chip op 1,5GHz is geklokt, en de 4G variant met 4GB op 1,38GHz. Het uiteindelijk doel van Samsung is om de Exynos 8890 op 2,0GHz te klokken, waardoor we nog een aanzienlijke boost in prestaties mogen verwachten in de komende maanden, desondanks presteren beide versies nu al beter dan de huidige Galaxy S6 generatie.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*