Samsung Galaxy S6 krijgt metalen frame en glazen achterkant

Smartphones

Samsung_Galaxy_S5_vs_Galaxy_Alpha_reviewDe Galaxy S serie van Samsung kan alleen maar als een succes worden bestempeld, maar in onze ogen kan het Koreaanse bedrijf nog grote stappen zetten, en dan hebben we het voornamelijk over de materialen die het bedrijf gebruikt voor zijn high-end toestellen. Bij recente toestellen zagen we al dat Samsung naar de feedback van zijn klanten heeft geluisterd, want vrijwel alle recente high-end en mid-range Galaxy smartphones beschikken inmiddels over een aluminium frame, maar hoe zit dit met de Galaxy S6. Tot op heden werd er gesproken over een volledig metalen unibody behuizing voor de Galaxy S6, maar dit zou volgens de laatste geruchten mogelijk toch niet het geval zijn.

Een maand voordat de Galaxy S6 wordt aangekondigd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona claimt een anonieme Samsung insider dat het vlaggenschip inderdaad in een reguliere en Edge variant komt, maar dat beide versies beschikken over een achterkant van glas in plaats van metaal.

[sc:adsense-tekst ]

Volgens de bron is deze beslissing genomen om de Galaxy S serie voldoende te laten verschillen met de recentelijk aangekondigde A-serie smartphones, die beschikken over een metalen frame en plastic achterkant. Een glazen achterkant betekent vermoedelijk ook dat de accu voor het eerst in de Galaxy S serie niet door de gebruiker is te vervangen. Mocht het gerucht kloppen, dan is het een verassende wending, want hoewel de kwaliteit van de behuizing aanzienlijk zal toenemen, moeten we niet onderschatten hoe belangrijk de mogelijkheid was om zelf de accu te vervangen voor power-users.

De Samsung Galaxy S6 wordt naar verluidt verder voorzien van een 5,2-inch super-AMOLED scherm met een QHD resolutie van 2560 x 1440 pixels. Qualcomm is met zijn Snapdragon 810-soc verantwoordelijk voor de prestaties van de telefoon en zal worden bijgestaan door een Adreno 430-gpu en 3GB werkgeheugen. De achterkant krijgt als we de geruchten mogen geloven ook een upgrade qua megapixels en mogelijk ondersteuning optische beeldstabilisatie. Daarnaast schijnt Samsung te werken aan een lichtgewicht versie van TouchWiz die wordt geïntroduceerd voor de Galaxy S6.

Het blijven echter tot op heden nog steeds geruchten die we met het gebruikelijke korreltje zout moeten nemen. Tot we het definitieve ontwerp van de Galaxy S6 hebben gezien in Barcelona kan er nog van alles gebeuren.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*