Samsung Galaxy S6 krijgt lichtgewicht versie van TouchWiz

Besturingssystemen

De Samsung Galaxy S6 zou qua ontwerp al flink op de schop worden genomen, maar volgens het doorgaans goed geïnformeerde BusinessKorea werkt het bedrijf ook aan een versimpelde variant van de welbekende TouchWiz interface. Voor veel mensen is TouchWiz in de afgelopen jaren meer een last geworden, dan een verrijking.

Samsung voorziet vrijwel al zijn Android smartphones met de TouchWiz interface. De interface zorgt niet alleen voor een volledig nieuw uiterlijk van Android, maar voegt ook een hoop functionaliteit toe. Het probleem is echter dat de veranderingen vaak zo ingrijpend zijn dat het een effect heeft op de prestaties en het geheugengebruik van de telefoon.

Volgens insiders werkt Samsung momenteel hard aan een geoptimaliseerde versie van TouchWiz, zodat de interface kan worden gebruikt voor het vlaggenschip van 2015, de Samsung Galaxy S6. Het high-end toestel wordt vermoedelijk tijdens het Mobile World Congress 2015 (begin) in Barcelona aan de wereld getoond.

TouchWiz-Walkthrough

“We richten ons op het verwijderen van overbodige functies en het versimpelen van onze interface op het niveau van de Google Nexus 6.”, aldus een anonieme Samsung insider.

De Nexus serie van Google zijn smartphones en tablets die op een kale versie van het mobiele besturingssysteem draaien zonder extra functionaliteit of grafische aanpassingen. Het voordeel van deze software is dat het geen grote aanpassingen vereist en daardoor ook minder vergt van de hardware, waardoor de prestaties verbeteren en het geheugengebruik afneemt. Motorola was dit jaar verantwoordelijk voor de Nexus 6, die in december in Nederland werd uitgebracht.

[sc:adsense-tekst ]

TouchWiz werd door Samsung altijd als een belangrijke toevoeging gezien, omdat de interface ervoor zorgt dat de producten zich kunnen differentiëren ten opzichte van de concurrentie. De software werd in de afgelopen jaren steeds uitgebreider met functionaliteit zoals gezichtsherkenning, een hartslagmeter, Knox beveiligingssoftware en natuurlijk de vingerafdrukscanner. Bij iedere nieuwe versie van TouchWiz werden er nieuwe features toegevoegd.

Maar veel van de features werden door gebruikers als overbodig bestempeld en consumenten klaagden voornamelijk over tegenvallende prestaties, ondanks de krachtige hardware die aanwezig was. De Samsung Galaxy S6 moet daar dit jaar voor het eerst sinds lange tijd verandering in gaan brengen, hoewel we moeten opmerken dat deze geruchten vrijwel jaarlijks voorbij komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*