‘One UI 2.0-bèta bevat verwijzingen naar Samsung Galaxy S11-gezichtsherkenningssysteem’

Smartphones

Er zullen dit jaar geen nieuwe vlaggenschepen van Samsung meer verschijnen, maar in het eerste kwartaal worden de Samsung Galaxy S11e, S11 en S11+ alweer verwacht. In de afgelopen periode zijn er verschillende geruchten over de toestellen verschenen en in de bèta van One UI 2.0 zijn eveneens aanwijzingen te vinden die wijzen op een nieuw gezichtsherkenningssysteem.

De Android 10-bèta voor de Galaxy S10 bevat verwijzingen naar de Face Service-app voor de Picasso, codenaam Galaxy S11, wat betekent dat de nieuwe toestellen ondersteuning zullen bieden voor gezichtsherkenning. Het feit dat Samsung actief nieuwe functies voor gezichtsontgrendeling ontwikkelt, zou kunnen betekenen dat het eindelijk overstap naar 3D-gezichtsherkenning.

Samsung maakt momenteel gebruik van 2D-gezichtsherkenning op recente Galaxy S- en Note-telefoons, maar dat is allesbehalve veilig te noemen. Het systeem kan eenvoudig worden omzeild door middel van foto’s, wat betekent dat het niet veilig genoeg is voor betaal- en bank-apps.

→ Lees ook: Samsung Galaxy S11-serie krijgt verbeterde zoomlens en grotere vingerafdruksensor

De firmware van de Galaxy S11-serie bevindt zich inmiddels in de ontwikkelingsfase en de verwachting is dat de toestellen in februari 2020 worden aangekondigd en vanaf begin maart in de winkels te liggen. In Europa worden de modellen verwacht met een nieuwe Exynos 9830-soc, terwijl er in andere delen van de wereld varianten verschijnen met een Snapdragon 865-soc van Qualcomm.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*