‘Samsung Galaxy S10 krijgt ultrasone vingerafdruksensor in scherm’

Smartphones

De Samsung Galaxy S10 en Galaxy S10+ zullen volgens bronnen uit de industrie worden voorzien van een ultrasone vingerafdruksensor die is geïmplementeerd in het oled-scherm. Het bedrijf wil de technologie gebruiken om zich te onderscheiden van de optische vingerafdruksensoren van andere Android-fabrikanten en Face ID, de gezichtsherkenningstechnologie van Apple die wordt gebruikt door de iPhone X.

Samsung Galaxy S10 komt in 2019

Samsung zou terughoudend zijn met het plaatsen van orders voor de irisscanner, waarvan werd gewacht dat deze functie aanwezig zou zijn op de Galaxy S10. Andere geruchten hebben gesuggereerd dat er niet twee, maar drie varianten van de Galaxy S10 op komst zijn. Het zou gaan om een 5,8-inch model met een vingerafdruksensor aan de achterzijde, terwijl de andere modellen beschikbaar zijn in schermformaten van 6,1- en 6,4-inch met een ultrasone vingerafdruksensor. Het 6,4-inch model zou bovendien zijn uitgerust met drie camera’s aan de achterkant.

Verder zullen de duurste modellen in de Galaxy A- en Note-serie ook beschikken over een ultrasone vingerafdruksensor in het scherm. Het Taiwanese General Interface Solution (GIS) en het Chinese O-film Tech zouden verantwoordelijk zijn voor de productie van deze sensoren. GIS-topman Chou Hsien-ying zei onlangs dat de massaproductie van de ultrasone in-display-vingerafdrukmodules in de tweede helft van 2018 van start gaat.

Op dit moment zijn Goodix en Synaptics de twee grootste leveranciers van optische vingerafdruksensoren in het scherm. De Chinese smartphonefabrikanten Vivo, Xiaomi en Huawei hebben inmiddels hun eerste modellen met dergelijke sensoren op de markt gebracht. Analisten verwachten dat er in 2019 meer smartphones worden gelanceerd met optische of ultrasone vingerafdruksensoren in het scherm.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*