.

Samsung Galaxy Note 9 krijgt geen vingerafdruksensor achter scherm

Smartphones

Lange tijd werd verwacht dat Samsung de vingerafdruksensor in het oled-scherm van de Galaxy S9 en S9+ zou willen integreren, maar op basis van recent verschenen renders lijkt de kans dat dit gaat gebeuren niet langer te bestaan. Samsung zou volgens de Zuid-Koreaanse media plannen hebben om de technologie te introduceren voor de Galaxy Note 9, echter suggereert een nieuw gerucht dat ook dit niet langer een optie is.

Samsung Galaxy Note 9

In de afgelopen maanden hebben we verschillende aanwijzingen gezien dat Samsung op de achtergrond heeft gewerkt aan een vingerafdruksensor voor in het scherm. De ontwerpen die we zagen in de patenten komen overeen met de recente ontwerpen van Samsung-smartphones, desondanks is de technologie volgens bronnen dicht bij de toeleveringsketen niet op tijd klaar.

Het Zuid-Koreaanse The Bell zegt met bronnen te hebben gesproken die aangeven dat de vingerafdrukscanner op de Galaxy Note 9 nog steeds aan de achterzijde zal zijn te vinden. Het enige verschil met de Galaxy Note 8 is dat de scanner geplaatst is onder de cameramodule, in plaats van ernaast. De bronnen geven geen exacte reden waarom Samsung de introductie van de vingerafrukscanner heeft uitgesteld, echter werkt het bedrijf nog altijd aan de technologie.

De massaproductie van het Galaxy Note 9-scherm start volgens het artikel in juni en dat geeft Samsung weinig tijd om grote veranderingen te introduceren. Bovendien verwachten we niet dat het bedrijf na het Galaxy Note 7-fiasco nog grote risico’s wil nemen met functies die niet vlekkeloos werken.

In de tussentijd is de eerste smartphones met een vingerafdrukscanner achter het scherm al aangekondigd. De X20 Plus UD van Vivo is de eerste smartphone met een dergelijke scanner. Deze scanner werkt met optische herkenning, waarbij het scherm wordt verlicht wanneer de gebruiker zijn vinger op het scherm legt. Vervolgens legt de sensor de weerkaatsing vast en analyseert het de vingerafdruk van de gebruiker. Om die reden werkt de sensor alleen met oledschermen, omdat lcd-schermen gebruikmaken van een backlight en te veel lagen bevatten om voldoende licht door te laten.

1 Reactie

  1. Balen zeg, had er zo op gehoopt. Laten ze dan tenminste de Note 7 (jawel) maar weer gaan maken/vrijgeven!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren