Patent toont Samsung-smartphone met vingerafdrukscanner onder scherm

Smartphones

De Galaxy S8 en S8+ waren de eerste Samsung-smartphones met slanke bezels, waardoor de voorkant vrijwel volledig wordt opgevuld door het scherm. Het voordeel van een dergelijk ontwerp is dat fabrikanten een groter scherm kunnen plaatsen in een relatief compacte behuizing. Vanwege de slanke bezels is er echter niet langer plaats voor een fysieke thuisknop met een geïntegreerde vingerafdrukscanner. Er zijn sindsdien verschillende geruchten verschenen dat Samsung de vingerafdruksensor in het scherm van de Galaxy S9 zou willen integreren, maar dat lijkt op basis van nieuwe persafbeeldingen niet het geval te zijn. Op de afbeeldingen is de vingerafdrukscanner namelijk nog steeds aan de achterzijde te vinden, ditmaal onder de cameramodule.

Vingerafdrukscanner onder scherm

Volgens de Zuid-Koreaanse media zou Samsung zich nu focussen om de technologie te introduceren voor de Galaxy Note 9, die in de tweede helft van het jaar verschijnt. Een nieuw patent lijkt in ieder geval te bevestigen dat Samsung nog altijd hard werkt aan een vingerafdruksensor die onder het scherm wordt geplaatst. Het patent toont een relatief nieuwe Samsung-smartphone, waarbij het scherm digitaal aangeeft waar de gebruiker zijn vinger moet plaatsen. De vingerafdruksensor kan worden geïntegreerd in het touchscreen of afzonderlijk worden toegevoegd. Het vingerafdrukdetectiegebied kan feedback zoals trillingen verschaffen wanneer er invoer wordt gedetecteerd.

Het indienen van een patent hoeft niet automatisch te betekenen dat Samsung deze technologie op korte termijn gaat introduceren, desondanks laten de tekeningen wel zien dat het bedrijf recentelijk aan de technologie heeft gewerkt. We hopen daarom dat Samsung de technologie op tijd klaar heeft voor de introductie van de Galaxy Note 9, omdat het een elegantere oplossing is dan een vingerafdruksensor aan de achterzijde. The Investor bracht in 2017 naar buiten dat er vanwege de dunnere bezels een gebrek aan ruimte is voor de vereiste modules en sensoren die nodig zijn voor een betrouwbare vingerafdrukscanner onder het scherm.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*