Samsung Galaxy Note 4 S-LTE wordt deze week gelanceerd

Smartphones

galaxy-note-4-snapdragon-810De Samsung Galaxy Note 4 S-LTE werd in december van vorig jaar al aangekondigd en als het goed is wordt de S-LTE variant van de populaire phablet later deze week al gelanceerd. Het grootste verschil ten opzichte van de Europese variant is dat de Galaxy Note 4 S-LTE de eerste smartphone is met een Cat.9 LTE/4G modem, waarmee een theoretische downloadsnelheid kan worden bereikt van 450Mbps.

Er werd lange tijd verwacht dat de Galaxy Note 4 S-LTE met de krachtige Snapdragon 810-soc zou zijn uitgerust, maar recentelijk verschenen er foto’s waarop te zien was dat Samsung voor de S-LTE variant had gekozen voor de intern ontwikkelde Exynos 5433. De LG G Flex 2 is een andere Cat.9 LTE/4G smartphone die al is aangekondigd, maar wordt pas op een later moment uitgebracht.

[sc:adsense-tekst ]

Deze indrukwekkende snelheden kunnen worden bereikt dankzij carrier aggregation op verschillende frequentiebanden. Door het combineren van drie frequentiebanden van (20+10+10)Mhz in het 2100MHz spectrum, kan provider SK Telecom downloadsnelheden aanbieden van 300Mbps. Het combineren van drie 20Mhz banden schroeft de snelheid zelfs op naar 450Mbps.

De Galaxy Note 4 S-LTE wordt vooralsnog alleen in Zuid-Korea uitgebracht, maar hoeveel mensen gebruik kunnen maken van de Cat. 9 technologie is nog maar de vraag. Volgens verschillende bronnen zijn er slechts een klein aantal landelijke 4G/LTE basisstations die deze technologie ondersteunen.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*