Galaxy Note 4 met Snapdragon 810-soc officieel aangekondigd

Samsung

galaxy-note-4-snapdragon-810Samsung heeft vandaag de Galaxy Note 4 S-LTE voor thuisland Zuid-Korea aangekondigd. Het toestel dat niet naar Nederland gaat komen draagt het modelnummer SM-G916 en moet vanaf eind januari al beschikbaar zijn in het thuisland, en dat is goed nieuws voor ons en alle smartphone fabrikanten.

In de afgelopen weken gingen er namelijk verschillende geruchten dat Qualcomm problemen zou hebben met de ontwikkeling van de Snapdragon 810 chipset. De chipfabrikant stelde echter dat alles volgens plan verliep, maar bleef vasthouden aan een lancering in de eerste helft van 2015, zonder een concrete datum te noemen. Naast de Galaxy Note 4 S-LTE zal de chipset vermoedelijk later dit jaar ook in alle high-end modellen van Samsung, Sony, HTC en LG zijn te vinden.

De Snapdragon 810-soc is de eerste high-end chip van Qualcomm met ondersteuning voor 64-bit instructies en 4G/LTE CAT.9. Het voordeel van dit nieuwe 4G modem is dat gebruikers op drie frequenties tegelijk van 4G gebruik kunnen maken, waardoor er een theoretische downloadsnelheid kan worden behaald van 450Mbit/s. In Europa is er op dit moment echter nog geen enkele provider te vinden die deze technologie ondersteunt, en dat is precies de reden waarom de Galaxy Note 4 S-LTE voorlopig alleen in Zuid-Korea verschijnt.

Het ontwerp van de SoC is gebaseerd op de big.LITTLE architectuur van ARM en er wordt door Qualcomm dan ook niet langer gebruik gemaakt van de Krait cores van voorgaande generaties. Onder het silicone van de chip zijn vier krachtige Cortex-A57 cores te vinden en vier zuinige Cortex-A53 cores, die alle acht tegelijkertijd kunnen worden ingeschakeld. De GPU is een intern ontwikkelde Adreno 430.

Voor de rest is de Galaxy Note 4 S-LTE identiek aan de Galaxy Note 4 die eerder in Nederland is uitgebracht, en momenteel te koop is voor iets meer dan 600 euro. Het toestel beschikt hier over een Snapdragon 805-sooc met 3GB werkgeheugen, een 16-megapixel camera (achter), 3,7-megapixel (voor) en draait nog op Android 4.4 KitKat, hoewel er al druk wordt gewerkt aan een Android 5.0 Lollipop update.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*