Renders en video tonen iPhone SE 2 met Face ID

Smartphones

Een aantal nieuwe renders en een video van de doorgaans goed geïnformeerde telecominsider Steve Hemmerstoffer, ook bekend als @OnLeaks, laten het mogelijke ontwerp zien van de iPhone SE 2. De achterkant van het toestel is ongewijzigd gebleven in vergelijking met het huidige model, maar aan de voorzijde zien we meer verschillen. De belangrijkste verandering is dat de startknop is verdwenen en dat er aan de bovenkant van het scherm een inkeping is te zien voor de Face ID-sensoren.

iPhone SE 2

Hemmerstoffer zegt op Twitter nog niet volledig zeker te zijn over de authenticiteit van de afbeeldingen. “Ik kan niet bevestigen of deze gedeeltelijk of volledig klopt of zelfs bestaat, maar ik heb desondanks besloten om de afbeelding voor discussiedoeleinden te delen.” OnLeaks heeft in het verleden vaker accurate renders van nog onaangekondigde Apple-apparaten gepubliceerd.

De verwachting is dat de nieuwe iPhone SE 2 in juni tijdens de jaarlijkse WWDC-keynote zal worden aangekondigd. Recentelijk werden er al verschillende modelnummers gevonden in de database van Euraziatische Economische Commissie, die suggereerden dat Apple op korte termijn een aantal nieuwe iPhone-modellen zou kunnen presenteren.

iPhone SE 2

Dit zou de iPhone SE van 2018 kunnen zijn. De afbeelding is afkomstig van @OnLeaks, die vorig jaar ook vroegtijdig het ontwerp van de iPhone X en iPhone 8 (Plus) lekte.

De verwachting is dat de nieuwe iPhone SE (2018) wordt voorzien van de Apple A10-soc, die zijn debuut maakte in de iPhone 7. Er werd ook gesproken over een glazen achterkant om draadloos laden mogelijk te maken. De nieuwe renders laten zien dat het toestel aan de voorzijde vrijwel geheel bestaat uit scherm, met een inkeping aan de bovenkant voor de gezichtsherkenningstechnologie Face ID. Een andere verandering is het schrappen van de 3,5mm-koptelefoonaansluiting.

Vooralsnog is het verstandig om dit lek met een flinke korrel zout te nemen. Verschillende bronnen hebben aangegeven dat Apple later dit jaar drie iPhones gaat introduceren: een goedkopere 6,1-inch iPhone met lcd-scherm, een 5,8-inch iPhone X (2018) en een 6,5-inch iPhone X Plus. Het is daarom onwaarschijnlijk dat de iPhone SE 2 eveneens een modern uiterlijk krijgt en een prijskaartje die honderden euro’s lager ligt in vergelijking met de andere high-end iPhones.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*