.

Apple halveert iPhone 8-productie vanwege iPhone X

Smartphones

Apple heeft naar verluidt plannen om de productie van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus in november en december te halveren, zo hebben bronnen uit de Taiwanese toeleveringsketen laten weten aan Economic Daily News. Mocht de informatie blijken te kloppen, dan lijkt het erop dat de vraag naar de iPhone 8-serie tegenvalt. De iPhone en 8 Plus werden in Nederland op 22 september gelanceerd.

Productie iPhone 8 (Plus) gehalveerd

Het terugschroeven van de productie zou plaats moeten bieden voor de iPhone X, die op 3 november wereldwijd wordt gelanceerd. De iPhone X lijkt op meer interesse te kunnen rekenen vanwege zijn radicaal nieuwe ontwerp, terwijl de iPhone 8 en 8 Plus zijn geintroduceerd om te voorkomen dat kostenbewuste kopers niet de overstap maken naar telefoons van andere merken.

→ Wil je de iPhone X zo snel mogelijk in huis ontvangen? Schrijf je dan nu in en ontvang direct een notificatie wanneer de iPhone X te bestellen is.

Reuters meldt dat de aandelen van Apple op donderdag zo laag als 2,6 procent daalden als gevolg van de geruchten dat de iPhone 8-serie slecht zou presteren. Eerder deze wek bereikte ons het nieuws dat de iPhone 7 (Plus) het in de Verenigde Staten beter doet dan de iPhone 8 (Plus). Aangezien de iPhone-modellen na hun release het populairst zijn, lijkt de tegenvallende vraag goed nieuws te betekenen voor de beschikbaarheid van de iPhone X.

Tekort aan iPhone X-componenten

Aan de andere kan de vraag naar de iPhone X ook een probleem betekenen voor Apple, want de productiecapaciteit van het nieuwe toestel zou nog beperkt zijn. Leveranciers zouden onvoldoende 3D-sensoren voor de TrueDepth-camera kunnen produceren, waardoor fabrikanten de iPhone X niet zo snel kunnen maken als Apple ze kan verkopen. Onderzoeksbureau Gartner verwacht daarom dat het effect van de iPhone X-lancering pas in 2018 het sterkst gevoeld zal worden, aangezien er tegen die tijd meer exemplaren beschikbaar zullen zijn.

Het zijn vooralsnog geruchten en we moeten wachten hoe de lancering van de iPhone X zal verlopen. Als je het toestel zo snel mogelijk in huis wilt halen, dan kun je het best op 27 oktober om 09:00 klaarzitten om een pre-order te plaatsen. Schrijf je nu in en ontvang een notificatie wanneer de iPhone X beschikbaar is. De 64GB-versie heeft een adviesprijs van €1159,- en de 256GB-versie gaat €1329,- kosten. Beide configuraties zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart en zilver.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren