Persafbeelding toont voor- en achterkant van Moto G (2016) of Moto G4 Plus

Smartphones

In de afgelopen weken verschenen er al verschillende foto’s van een nog onaangekondigde smartphone van Motorola, maar inmiddels lijken we wel met enige zekerheid te kunnen stellen dat dit de Motorola Moto G (2016) of Moto G4 Plus betreft. De doorgaans goed geïnformeerde telefoonlekker @evleaks publiceerde afgelopen nacht ook een persafbeelding, waarop de voor- en achterkant van de Moto G4 Plus zou zijn te zien.

Moto G (2016) of Moto G4 Plus?

De afbeelding komt overeen met de foto’s en de korte hands-on video die tot op heden zijn gelekt. In vergelijking met voorgaande jaren is het grote verschil natuurlijk de vierkante vingerafdrukscanner, die onder het scherm van de Moto G is geplaatst, echter lijkt deze feature alleen beschikbaar te zijn voor de G4 Plus variant, want in de video is een Motorola smartphone te zien zonder deze sensor. Wij vermoeden dan ook dat de geruchten over de komst van een Moto G4 en G4 Plus inderdaad kloppen.

motorola moto g4

Aan de achterzijde van de Moto G (2016) of G4 Plus vinden we een ovalen cameramodule met een ronde ledflitser en de camerasensor. Naast de module is ook een klein gaatje te zien, die vermoedelijk dienst doet als microfoon. Onduidelijk is of Motorola naast de vingerafdrukscanner aan de voorzijde ook een microfoon heeft geplaatst, of dat het hier gaat om een notificatieledje voor inkomende e-mails, gemiste gesprekken en ga zo maar door. Onder de cameramodule is het welbekende kuiltje te vinden met het Motorola logo, hoewel Lenovo al heeft aangekondigd dat het de merknaam in 2016 gaat vervangen door Moto by Lenovo, desondanks lijkt het iconische batwing-logo nog niet te verdwijnen.

https://www.youtube.com/watch?v=Pjsay5KlNSg&feature=youtu.be

Op een officiële bevestiging zullen we nog even moeten wachten, want de nieuwe Motorola smartphones worden in de regel vaak in de zomer aangekondigd, zo werd de Moto G (2015) vorig jaar in juli op de markt gebracht. Moederbedrijf Lenovo heeft tot op heden nog geen uitnodigingen verstuurd voor een persevenement, waar beide Moto G4-versies zouden kunnen worden aangekondigd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*