OnePlus-topman bevestigt OnePlus 6 met inkeping

Smartphones

OnePlus-topman Carl Pei heeft in gesprek met The Verge bevestigd dat de OnePlus 6 een inkeping krijgt aan de bovenkant van het scherm. Onlangs werd het toestel al gespot op een foto met als meest opvallende verandering een glazen achterkant en een inkeping.

OnePlus 6 met inkeping

De camera, luidspreker, nabijheidssensor en het lednotificatielampje zitten in de inkeping verwerkt. De inkeping meet 19,616 x 7,687 mm. Pei deelde ook een officiële render van de OnePlus 6 met inkeping. OnePlus heeft de klok Android verplaatst naar de linkerkant, zodat er aan de rechterzijde meer ruimte is voor statusiconen. Tijdens het afspelen van video’s worden de ‘oren’ visueel verborgen door alleen zwart weer te geven.

OnePlus 6-notch

De inkeping van de OnePlus 6.

Het oled-scherm van de OnePlus 6 is naar verluidt 6,28-inch groot en heeft een beeldverhouding van 19:9 met een resolutie van 2280 x 1080 pixels. De oled-technologie maakt het mogelijk om pixels individueel uit te schakelen, waardoor de inkeping tijdens het afspelen van video’s niet zichtbaar zal zijn. Onder het scherm is opnieuw geen thuisknop geplaatst en OnePlus gaat dit oplossen met gebarenbediening. In de huidige bèta’s van Oxygen OS is het al mogelijk om terug te keren naar het startscherm door naar boven te swipen.

Achterkant van aluminium

Daarnaast publiceerde @evleaks een foto van de OnePlus 6-achterkant. We zien dat het toestel nog steeds beschikt over een 3,5mm-koptelefoonaansluiting en onder de dubbele camera is een fysieke vingerafdrukscanner geplaatst. Onduidelijk is nog van welk materiaal de behuizing is gemaakt, hoewel de plastic antennestrips suggereren dat er is gekozen voor metaal. De cameramodule zou bestaan uit een 12- en 20-megapixelsensor.

OnePlus 6-achterkant

De achterkant van de OnePlus 6.

We verwachten dat er opnieuw twee varianten van de OnePlus 6 op de markt worden gebracht: een model met 6GB ram en 128GB opslag en een versie met 8GB ram en 256GB opslag. Onder de motorkap zal de Snapdragon 845-soc van Qualcomm zijn te vinden. Recentelijk wist de OnePlus 6 in Geekbench een single-core score neer te zetten van 2535 en werd er een multi-core score behaald van 8362. Deze scores komen overeen met andere high-end Android-smartphones die worden aangedreven door de Snapdragon 845-soc, zoals de Galaxy S9 en S9+ van Samsung, die momenteel voor respectievelijk 700 en 780 euro in de aanbieding zijn.

De OnePlus 6 zal waarschijnlijk in juni worden aangekondigd, net als zijn voorgangers. De releasedatum van de telefoon is nog niet bevestigd, maar de verkoop start doorgaans spoedig na de onthulling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*