Nieuwe Nexus smartphones heten Nexus 5X en Nexus 6P

Smartphones

De verwachting is dat de nieuwe LG Nexus 5 en Huawei Nexus 6 later deze worden aangekondigd door Google, echter is er altijd nog wat twijfel over de namen van de twee nieuwe smartphones. Volgens een nieuw gerucht wordt de LG Nexus namelijk onder de naam Nexus 5X op de markt gebracht, terwijl de Huawei Nexus de naam Nexus 6P meekrijgt. Hoe serieus we het gerucht moeten nemen is moeilijk in te schatten, maar Droid-Life heeft in het verleden vaker correcte informatie gepubliceerd over onaangekondigde Nexus smartphones.

Nexus 5 en Nexus 6

De site claimt een betrouwbare bron te citeren, maar zegt tegelijkertijd dat de Nexus 5X en Nexus 6P naam mogelijk alleen intern wordt gebruikt om ze te differentiëren ten opzichte van de oudere Nexus 5 (2013) en de Nexus 6 (2014). Persoonlijk vind ik de nieuwe namen niet erg lekker klinken en ben ik ook van mening dat de Nexus 5 (2015) en Nexus 6 (2015) duidelijk genoeg is voor de consument, vooral omdat de oude Nexus 5 al enige tijd niet meer wordt geproduceerd en daarbij zien beide toestellen er qua uiterlijk ook totaal anders uit.

[sc:inpost-tekst ]

Mocht je nog geen idee hebben hoe de Nexus 5 (2015) eruit kan komen te zien, dan zie je hier enkele gelekte foto’s en renders van de smartphone.

Nexus 5X

De nieuwe Nexus 5 of Nexus 5X beschikt volgens de laatste geruchten over een 5,2-inch scherm met een 1080p resolutie. Onder de motorkap zou een 64-bit hexa-core Snapdragon 808 in combinatie met 3GB werkgeheugen. Foto’s kunnen worden geschoten met de 12- of 13-megapixelcamera aan de achterzijde, terwijl selfies kunnen worden geschoten met de 5-megapixelfrontcam.

Op de onderstaande afbeeldingen zie je de Huawei Nexus 6 of Nexus 6P.

Nexus 6P

De Huawei Nexus 6 of Nexus 6P is een grotere phablet en is volgens een recente benchmark voorzien van een 5,7-inch scherm met een QHD resolutie van 2560 x 1440 pixels. De Nexus 6 wordt aangedreven door de octa-core Snapdragon 810-soc met 3GB (LPDDR3) werkgeheugen en de snellere Adreno 430-gpu. De overige specificaties bestaan uit 32GB opslaggeheugen, een 12-megapixelcamera (achter) en een 8-megapixelcamera aan de voorzijde.

Google zou de Nexus 5/5X en Nexus 6/6P samen met Android 6.0 Marshmallow en de nieuwe Chromecast-dongle op 29 september gaan introduceren.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*