Motorola Moto X (2014) ontvangt update naar Android 6.0 Marshmallow

Smartphones

Eerder deze schreven we al dat de uitrol van de Android 6.0 Marshmallow update voor de Moto X Style van start is gegaan en de Motorola Moto X (2014) lijkt de update in bepaalde regio’s inmiddels ook te ontvangen. Gebruikers in India en Australië maken melden dat de Android 6.0-update is aangeboden op hun Moto X (2014).

Android 6.0 voor Moto X (2014)

De Android 6.0 update voor de Motorola Moto X (2014) is 884MB groot en heeft het versienummer 24.11.18 meegekregen. Net als met de overige smartphones van Motorola gaat hier om een vrijwel stock versie van Android 6.0 zonder overige apps en features van de fabrikant. Dit betekent ook dat de vernieuwingen alleen van de kant van Google komen.

Marshmallow brengt in tegenstelling tot Android 5.0 Lollipop minder opvallende wijzigingen. Er is een nieuwe energiebespaarmodus genaamd Doze om de accuduur in stand-by te verlengen door processen in de achtergrond tot een minimum te beperken, gebruikers kunnen per app instellingen welke features ze van de telefoon mogen gebruiken en Google Now on Tap geeft contextuele informatie op basis van wat er op het scherm wordt weergegeven, helaas is deze feature vooralsnog alleen beschikbaar in het Engels.

Het is overigens opvallend dat Motorola in Australië is begonnen met het updaten van de Moto X (2014) naar Android 6.0 Marshmallow, aangezien het bedrijf eerder nog naar buiten bracht dat de update alleen in de Verenigde Staten, Canada, Europa en Azie zou verschijnen.

De Motorola Moto X (2014) is momenteel nog altijd te koop in Nederland en voor de huidige verkoopprijs van €279 is het een uitstekende keuze. Het toestel beschikt over een 5,2-inch scherm met een 1080p resolutie, een quad-core Snapdragon 801 processor, 2GB werkgeheugen, een 13-megapixelcamera (achter) en een 2-megapixelfrontcam voor het maken van selfies. Daarnaast zit het software ondersteuning ook wel goed, want vorig jaar werd de Moto X gelanceerd met Android 4.4 KitKat en inmiddels heeft de smartphone al de stap gemaakt naar Android 5.1 Lollipop en nu dus ook naar Android 6.0 Marshmallow, de meest recente van het besturingssysteem.

De Moto X is nu beschikbaar bij Bol.com voor 279 euro.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*