Motorola Moto X Style ontvangt Android 6.0 update in Nederland

Smartphones

In de afgelopen weken schreven we al meerdere keren over de Android 6.0 Marshmallow update voor de Motorola Moto X Style en sinds afgelopen vrijdag is de uitrol in Europa eindelijk van start gegaan. In Nederland hebben we van verschillende gebruikers te horen gekregen dat Android 6.0 ook voor hun Moto X Style beschikbaar is. Eerder bracht Motorola de Android 6.0-update al uit voor de Moto X Pure Edition, de Amerikaanse variant van de Moto X Style met exact dezelfde hardware.

Android 6.0 Marshmallow

Net als de update voor de Moto X Pure Edition weegt de Android 6.0-update voor de Europese Moto X Style ook 650MB. Grote visuele verandering hoef je als gebruiker niet te verwachten, want Android 6.0 Marshmallow is voornamelijk een evolutie van Lollipop met enkele nieuwe features en dezelfde interface. Motorola heeft het besturingssysteem ook vrijwel ongewijzigd gelaten, zodat je niet wordt opgescheept met allerlei overbodige bloatware.

Het Android 6.0 Marshmallow besturingssysteem werd al in mei van dit jaar aangekondigd tijdens de Google I/O conferentie en in oktober startte de uitrol naar alle recente Nexus apparaten. De Moto X Style krijgt als één van de eerste niet-Nexus smartphones toegang tot alle features die deze versie van het populaire Android besturingssysteem brengt.

Een van de belangrijkste nieuwe features is de energiebespaarmodus Doze. Deze modus plaatst je Moto X Style in een diepe slaap wanneer het toestel niet wordt gebruikt. In deze deze diepe slaap kunnen er geen notificaties worden ontvangen en ook werkt het Moto Display niet. Het voordeel van Doze is het verlengen van de accuduur in stand-by, een groot effect bij dagelijks gebruik heeft het helaas niet. Verder brengt Android 6.0 een permissie manager, waarmee je per app kan instellen welke features er wel of juist niet mogen worden gebruikt door de app in kwestie, en Google Now on Tap biedt contextuele informatie op basis van wat er op het scherm wordt weergegeven (momenteel alleen beschikbaar in het Engels).

Om te controleren of de update al beschikbaar is voor jouw Moto X Style open je het instellingen -> over deze telefoon en klik je op de knop software-update. Mocht de update nog niet beschikbaar zijn wacht dan nog enkele dagen, want de updates worden doorgaans vaak gefaseerd uitgebracht.

De Moto X Style is het huidige vlaggenschip van Motorola met een 5,7-inch scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels (515 pixels per inch) en stereo speakers. Het toestel wordt aangedreven door een hexa-core Snapdragon 808 van Qualcomm met 3GB werkgeheugen en 32GB opslaggeheugen dat kan worden uitgebreid met een micro-sd-kaartje naar 128GB. Aan de achterzijde vinden we een uitstekende 21-megapixelcamera met ondersteuning voor 4K video’s, terwijl selfies kunnen worden geschoten met de 5-megapixelfrontcam en dankzij de grote 1.4um pixels zien foto’s er ook bij weinig licht uitstekend uit.

De Motorola Moto X Style is te koop bij de volgende webwinkels:

Winkel Levertijd Prijs Kopen
CoolBlue 24 uur €499,- Bekijken
BelSimpel.nl 24 uur €499,- Bekijken
GSMwijzer 24 uur €499,- Bekijken
StudentMobiel 24 uur €499,- Bekijken

 

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*