Motorola Moto E (2015) krijgt alsnog Android 6.0 Marshmallow update

Smartphones

In oktober kondigde Motorola aan welke smartphones worden geüpdatet naar Android 6.0 Marshmallow en op deze lijst ontbrak opmerkelijk genoeg de tweede generatie Motorola Moto E. Het kwam Motorola op de nodige kritiek te staan, omdat de Moto E nog niet eens een jaar op de markt is.

Motorola krabbelt terug

Gelukkig lijkt Motorola zich de kritiek te hebben aangetrokken, want de Moto E (2015) is vanaf vandaag wel te zien op de lijst, wat betekent dat de smartphone de stap gaat maken naar Android 6.0 Marshmallow. Op de site van Motorola is te zien dat de Moto E (2015) die in Europa, Canada, Latijns-Amerika en Azië is uitgebracht alsnog een update krijgt. Waarom de update niet in China en de Verenigde Staten verschijnt is onbekend.

Motorola is naar alle waarschijnlijkheid teruggekomen op zijn beslissing na de kritiek van een groot aantal Moto E-gebruikers. Het bedrijf beloofde ten tijde van de aankondiging namelijk dat het de Moto E, ondanks zijn lage prijs, zal blijven voorzien van updates. Dit bleek echter niet helemaal overeen te komen met de kleine lettertjes, want hieruit bleek dat Motorola slechts een enkele software-update beloofde, Android 5.1 Lollipop. De verwachting is dan ook dat Android 6.0 Marshmallow ook direct de laatste update zal zijn voor het toestel.

Overigens krijgt alleen de 4G-variant van de Moto E (2015) de Android 6.0 Marshmallow update. Dit model wordt aangedreven door de Snapdragon 410-soc van Qualcomm, terwijl de variant zonder 4G-connectiviteit draait op de tragere Snapdragon 200-soc. In Nederland is alleen de 4G-variant uitgebracht, mocht je in het bezit zijn van dit model dan kun je in de loop van 2016 de Android 6.0 update verwachten. Op moment van schrijven is het nog niet exact duidelijk wanneer Motorola de in 2015 gelanceerde Moto E gaat updaten naar Marshmallow.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*